Quantcast
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Λάθη στον υπολογισμό και την έκδοση συντάξεων - Η επιστολή στον Γεωργιάδη - enikonomia.gr
share

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Λάθη στον υπολογισμό και την έκδοση συντάξεων – Η επιστολή στον Γεωργιάδη

δημοσιεύτηκε:

Για τα λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό – έκδοσης κύριων συντάξεων, κάνει λόγο σε επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) την οποία έστειλε στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει πως δεν υπάρχει αρμόδια επιτροπή ενστάσεων, στην οποία δύναται να προσφύγει εργαζόμενος-ασφαλισμένος, στη διαπίστωση λάθους ή λαθών. Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ομοσπονδίας, «μετά την αυτοματοποίηση της διαδικασίας έκδοσης απονομής συντάξεων, παρατηρήθηκαν πολλά λάθη στην έκδοση της απόφασης και του υπολογισμού. Αυτά τα λάθη προέρχονται κυρίως από την εισαγωγή μη σωστών στοιχείων στο σύστημα. Λάθη που αφορούν αναγνωρίσεις προϋπηρεσιών και λάθη που δημιουργούνται και από τις εκάστοτε εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Λάθη με τα Δ.Α.Υ.Κ., τις κρατήσεις, τα χρόνια υπηρεσίας, το πολυδαίδαλο νομοθετικό ασφαλιστικό και τις ενοποιήσεις Ταμείων και υπηρεσιών στον e-Ε.Φ.Κ.Α.

Αποτέλεσμα όλων αυτών να χρειάζεται διεξοδικός έλεγχος από τον ενδιαφερόμενο συνταξιούχο που πολλές φορές δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Στις περιπτώσεις που αφορούν την Εφάπαξ παροχή ή την Επικουρική Σύνταξη, κατατίθεται ένστασή από τον ίδιο τον συνταξιούχο προς τις Διοικητικές Επιτροπές του e-Ε.Φ.Κ.Α. ώστε να επανεξετάζεται ο υπολογισμός είτε του Εφάπαξ, είτε της Επικουρικής Σύνταξης. Δυστυχώς όμως, όσον αφορά στους συνταξιούχους, δεν δίνεται η δυνατότητα για το λάθος υπολογισμού της σύνταξης να καταθέτουν ένσταση, καθώς δεν υπάρχει αρμόδια επιτροπή ενστάσεων για τις κύριες συντάξεις».

« Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, την μόνη δυνατότητα που έχουν είναι να προσφεύγουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, καθώς χρειάζονται δικηγόρο και παράβολα. Υπάρχει δε τεράστια καθυστέρηση και συσσώρευση υποθέσεων. Αυτό είναι κατάφορα άδικο για τους συνταξιούχους και απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ πριν αρχίσει να διογκώνεται το πρόβλημα και βρεθούν σε αδιέξοδο και οι υπηρεσίες και οι συνταξιούχοι. Λύση ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύονται οι ασφαλισμένοι για λάθη που προκαλούνται και στις περισσότερες φορές δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Επομένως, η σύσταση μιας αντίστοιχης Επιτροπής που να εξετάζει τα λάθη της στις κύριες συντάξεις κρίνεται απολύτως αναγκαία, γιατί έχει δημιουργηθεί ένα ανεξέλεγκτο κοινωνικό πρόβλημα, με τεράστιες διαστάσεις με κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις» προστίθεται στην επιστολή

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.