Quantcast
Ποιοι κλάδοι προσφέρουν τις περισσότερες ευκαιρίες για προσλήψεις - enikonomia.gr
share

Ποιοι κλάδοι προσφέρουν τις περισσότερες ευκαιρίες για προσλήψεις

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τις προθέσεις των εργοδοτών στο πεδίο των προσλήψεων το τρίτο τρίμηνο του 2018. Όπως προκύπτει από την καθιερωμένη έρευνα της Manpower το 24% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, ενώ μόλις το 4% αναμένει μείωση. Το 70% δεν περιμένει κάποια αλλαγή με αποτέλεσμα οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται στο +20%.

Μετά από την εποχική προσαρμογή των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +15%. Διατηρούνται εν πολλοίς σταθερές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Οι κλάδοι με τις καλύτερες προοπτικές

Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας προβλέπονται στον τομέα της Γεωργίας, όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +23%, αποτελώντας την καλύτερη πρόβλεψη που αναφέρθηκε από την έναρξη της έρευνας στην Ελλάδα το 2008.

Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών αναφέρουν αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +19%, ενώ στους τομείς τουΗλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) αναφέρονται Προοπτικές της τάξης του +18%.

Συγκρίσεις ανά γεωγραφική περιοχή

Την ισχυρότερη αγορά εργασίας αναμένουν οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι αναφέρουν Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +17%. Παράλληλα, οι Προοπτικές για τη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε +12%.

Οι προοπτικές προσλήψεων μειώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής αναφέρουν σχετικά σταθερές προθέσεις προσλήψεων.

Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, οι Προοπτικές για την Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν σχετικά σταθερά σχέδια προσλήψεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.