Quantcast
Πράετ (ΕΚΤ): "Επίθεση" στη Γερμανία για τα εμπόδια που βάζει στην τραπεζική ένωση της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Πράετ (ΕΚΤ): “Επίθεση” στη Γερμανία για τα εμπόδια που βάζει στην τραπεζική ένωση της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

«Επίθεση» στη Γερμανία για τα εμπόδια που βάζει στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης της ΕΕ έκανε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Πέτερ Πράετ.

«Πιστεύω ότι η Γερμανία πρέπει να είναι πιο τολμηρή όσον αφορά την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης», δήλωσε ο Πράετ σε συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα Expansion, προσθέτοντας:

«Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης στο κοντινό μέλλον είναι αναγκαία για την καλύτερη λειτουργία της νομισματικής ένωσης. Υπάρχουν ανισορροπίες στο σχέδιο (της νομισματικής ένωσης) που δεν μπορούν να λυθούν σε μια ημέρα, αλλά δεν μπορούν επίσης να κρατήσουν πάρα πολλά χρόνια».

Η Γερμανία αντιδρά στη δημιουργία ενός ενιαίου πανευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης των καταθέσεων, το οποίο η ΕΚΤ θεωρεί απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση. Πιο πρόσφατα, το Βερολίνο απέρριψε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία ενός τέτοιου ταμείου, το οποίο θα οδηγούσε σε σημαντική ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στις χώρες με υψηλότερο χρέος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχεται η ΕΚΤ από πολιτικούς κύκλους της Γερμανίας, ο Πράετ δήλωσε: «Είναι πεποίθησή μας ότι έχουμε μεγάλη πολιτική στήριξη στην Ευρώπη… Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και ο χαμηλός και σταθερός πληθωρισμός είναι κατοχυρωμένα στο γερμανικό σύνταγμα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.