Quantcast
Προσφυγικό: Μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών - Σε ποια νησιά παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Προσφυγικό: Μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών – Σε ποια νησιά παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται περισσότερο από το μεταναστευτικό – προσφυγικό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την παράταση, έως 31.12.2020, των μειωμένων κατά 30% συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

Επίσης, τη βελτίωση των δομών Υγείας, Παιδείας, Κοινής Ωφέλειας και Τουρισμού στις περιοχές που υποδέχονται μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών τις Δομές/ΚΥΤ όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση του ζητήματος.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει υπόψη την εντοπιότητα κατά τις αναγκαίες προσλήψεις στις Δομές/ΚΥΤ και τέλος

κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, δημιουργείται Ειδικό Ταμείο που προικίζεται με 50 εκατ. ευρώ για το 2020 το οποίο θα χρηματοδοτήσει το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύη» που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την στήριξη των Δήμων που θα επιβαρυνθούν από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.