Quantcast
Ψωμί: Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων – Τι θα κάνουν οι αρτοποιοί - enikonomia.gr
share

Ψωμί: Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων – Τι θα κάνουν οι αρτοποιοί

δημοσιεύτηκε:

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο των αρτοποιών, καθώς τις τελευταίες ημέρες ενημερώθηκαν από τους προμηθευτές τους- τις αλευροβιομηχανίες και αλευρόμυλους- ότι αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές στα άλευρα. Συγκεκριμένα η τιμή στο σκληρό αλεύρι θα είναι αυξημένη κατά 7- 10% στα νέα τιμολόγια που θα λάβουν οι αρτοποιοί.

Η νέα αύξηση προκαλεί ανησυχία για αύξηση στην τιμή του ψωμιού αλλά και των αρτοσκευασμάτων που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το σκληρό αλεύρι. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος είπε στον Alpha ότι οι αρτοποιοί θα τηρήσουν στάση αναμονής και δεν πρόκειται να μετακυλήσουν τις αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού για το πρώτο διάστημα. Ωστόσο εάν οι τιμές παραμείνουν αυξημένες οι αρτοποιοί δεν αποκλείουν να μην μπορούν να απορροφήσουν την αύξηση και να ανεβάσουν τις τιμές.

Να σημειωθεί ότι οι διεθνείς τιμές στο σιτάρι έχουν αυξηθεί κατά 1,3% καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας. Εδώ και μέρες ο ρωσικός στρατός έχει βάλει στο στόχαστρο των επιθέσεων του ουκρανικά λιμάνια που εξάγουν σιτηρά, ενώ η Μόσχα έχει τερματίσει την συμφωνία για τα σιτάρια της Μαύρης Θάλασσας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.