Quantcast
Ψωμί και κουλούρι Θεσσαλονίκης: Θα έρθουν και άλλες αυξήσεις; Τι λένε οι αρτοποιοί - enikonomia.gr
share

Ψωμί και κουλούρι Θεσσαλονίκης: Θα έρθουν και άλλες αυξήσεις; Τι λένε οι αρτοποιοί

δημοσιεύτηκε:

Σε ανοδικά επίπεδα κινείται συνεχώς η τιμή του ψωμιού ωστόσο δεν αποκλείεται οι συνοικιακοί φούρνοι να προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις.

Όπως ανέφεραν  οι αρτοποιοί στο Mega, θα συγκρατήσουν για λίγο καιρό ακόμα την τιμή του ψωμιού σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης αναφέρουν πως για να διατηρήσουν  την πελατεία τους απορροφούν το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχει παραμείνει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2022, όταν εκδηλώθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία . Στο θέμα των ανατιμήσεων του ψωμιού αναφέρθηκε και η αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας αρτοποιών, Έλσα Κουκουμέρια. « H  αύξηση στην τιμή του ψωμιού έγινε τον Μάρτιο του 2022  όταν διπλασιάστηκε η τιμή του αλεύρου. Από εκεί πέρα μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αύξηση στην τιμή του ψωμιού. Ακούγονται ψίθυροι από την αλευροβιομηχανία για αυξήσεις στο άλευρο από 8% μέχρι και 10 % ….εμείς όμως τηρούμε στάση αναμονής» σημείωσε η κ. Κουκουμέρια μιλώντας στο MEGA. 

Πόσο κοστίζει το ψωμί

Η  φρατζόλα των 350 γραμμαρίων κοστίζει από τον Μάρτιο του 2022  από 90 λεπτά έως 1 ευρώ και του μισού κιλού από 1,10 ευρώ έως 1,30 ευρώ. Υπενθυμίζεται δε πως οι τιμές στο ψωμί και στα δημητριακά αυξήθηκαν κατά 0,6% στα ράφια των σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο, ενώ είχαν προηγηθεί οι αυξήσεις του Ιουνίου κατά 9,5%, του Μαΐου κατά 11,1%, του Απριλίου κατά 13,8%, του Μαρτίου κατά 0,4% και του Φεβρουαρίου κατά 16,8%. Για τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο ψωμί μίλησαν στην κάμερα του Mega και οι καταναλωτές. Αναλυτικά:

  • « Όλα ανεβαίνουν. .το ψωμάκι είναι το φθηνότερο πράγμα. Θα το κόψουμε; Δεν γίνεται »  είπε ένας καταναλωτής.
  • « Τα έχουν ρημάξει όλα. Τα μεροκάματα των εργαζομένων έχουν μείνει από το 2001 στα ίδια επίπεδα » είπε από την πλευρά του ένας εργαζόμενος.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Πόσο θα αυξηθεί;

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης απειλείται με αύξηση που αναμένεται να φτάσει ακόμη και το 1 ευρώ. Ωστόσο μέχρι στιγμής η τιμή του παραμένει σταθερή καθώς διαμορφώνεται από 0,60 ευρώ μέχρι και 0,80 ευρώ. Πάντως οι αρτοποιοί αγωνιούν για το επάγγελμά τους που απειλείται με συρρίκνωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας τους από τα 14.400 αρτοποιεία που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, 260 έβαλαν «λουκέτο» μέσα στο 2022. Η ομοσπονδία αρτοποιών προβλέπει ότι, την επόμενη τριετία, οι οικογενειακοί φούρνοι θα είναι λιγότεροι κατά 30%.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.