Quantcast
PwC: Σε 12,5 δισ. ευρώ μπορεί να φθάσουν οι επενδύσεις μεταφορών στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

PwC: Σε 12,5 δισ. ευρώ μπορεί να φθάσουν οι επενδύσεις μεταφορών στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Σε 12,5 δις. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις σε υποδομές μεταφορών που μπορεί να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα έως το 2020, σύμφωνα με έκθεση της PwC.

Το 80% των σχεδιασμένων επενδύσεων αφορά τις αστικές μετακινήσεις με τρένα, τη ολοκλήρωση του οδικού δικτύου και τη διασυνδεσιμότητά του καθώς και τα αεροδρόμια και λιμάνια.

Οι επενδύσεις σε υποδομές μεταφορών παγκοσμίως εκτιμάται ότι θα αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 5% μεταξύ 2014 και 2025, σύμφωνα με τη μελέτη της PwC.

Η ανάλυση προβλέπει ότι η αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές μεταφορών στη Δυτική Ευρώπη στο εγγύς μέλλον θα είναι μέτρια, δεδομένων των πολύ καλών συγκοινωνιακών δικτύων σε πολλές προηγμένες χώρες, όπως και λόγω των συνεχιζόμενων δημοσιονομικών περιορισμών και των αυξημένων απαιτήσεων για περισσότερες κοινωνικές υποδομές, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας.

Οι δαπάνες για υποδομές πιθανότατα θα περιοριστούν σε επιλεγμένα προγράμματα που θα στοχεύουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Παρ’ όλα αυτά, οι επενδύσεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα αναμένεται να ανθήσουν.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.