Quantcast
Reuters: "Ψαλίδι" στις προβλέψεις για παγκόσμια οικονομία και χρηματιστήρια το 2016 - enikonomia.gr
share

Reuters: “Ψαλίδι” στις προβλέψεις για παγκόσμια οικονομία και χρηματιστήρια το 2016

δημοσιεύτηκε:

Ο κίνδυνος να συνεχισθεί η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας το 2016 είναι σαφής, μαζί με μία ακόμη πιο παρατεταμένη περίοδο πολύ χαμηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με τη συντριπτική πλειονότητα των σχεδόν 300 οικονομολόγων σε όλο τον κόσμο που ρωτήθηκαν από το Reuters.

Η απειλή αυτή, η οποία τονίζεται από αναλυτές που ήταν γενικά πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της ανάκαμψης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, έρχεται παρά την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθούν οι περισσότερες μεγάλες κεντρικές τράπεζες την τελευταία πενταετία.

Η ανησυχία συμπίπτει με την αυξανόμενη αίσθηση δυσκολιών στις χρηματοπιστωτικές αγορές, για τις οποίες οι ειδικοί επίσης «ψαλιδίζουν» τις προβλέψεις τους για όλα τα στοιχεία ενεργητικού, από τους δείκτες διεθνών μετοχών έως τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, τις τιμές πετρελαίου και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες χωρών αναδυόμενων χωρών.

Αν και για το 2016, η πρόβλεψη είναι (ακόμη) ότι θα είναι καλύτερο για τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες, οι οικονομολόγοι έχουν περικόψει τις προβλέψεις τους στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, όπως έκανε και το ΔΝΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.