Quantcast
Σκρέκας: Καταθέτει τη Δευτέρα στη Βουλή τις βεβαιώσεις της ΔΙΜΕΑ για τα πρόστιμα - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Καταθέτει τη Δευτέρα στη Βουλή τις βεβαιώσεις της ΔΙΜΕΑ για τα πρόστιμα

δημοσιεύτηκε:

Τη Δευτέρα θα κατατεθούν στη Βουλή οι βεβαιώσεις της ΔΙΜΕΑ για τα πρόστιμα περί αισχροκέρδειας, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός  Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.  «Ήδη έχω καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων τα αποδεικτικά της πληρωμής του 1 εκατ. ευρώ για αισχροκέρδεια μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Τη Δευτέρα που θα απαντήσω σε επίκαιρη ερώτηση της Bουλής θα καταθέσω και τα αποδεικτικά  αλλά και όποιες δεν έχουν πληρώσει τις βεβαιώσεις που έχει κάνει η ΔΙΜΕΑ στις αντίστοιχες Εφορίες. Αυτό γίνεται για να μπορούν οι  μικρότερες εταιρείες να πληρώσουν το πρόστιμο μέσα από τη βεβαίωσή τους στην Εφορία» σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

«Ήδη έχουν κατατεθεί στη Βουλή τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τον Αύγουστο και μετά, δηλαδή του τελευταίου εξαμήνου. Αυτό είναι το προφανές και το αυτονόητο, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δηλαδή να μην πληρώσει κάποιος το πρόστιμο ή να μην έχει βεβαιωθεί στην Εφορία σε αυτόν που αδυνατούσε να το πληρώσει όπως προβλέπεται» συμπλήρωσε.

Για τις ενστάσεις περί προστίμων

Επίσης μίλησε για τις ενστάσεις επί των προστίμων. «O καθένας μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο εάν διαπιστωθεί ότι έχει αδικηθεί. Απο εκεί και πέρα ο νόμος υποχρεώνει  τους παραβάτες να πληρώσουν σε ό, τι αφορά την αισχροκέρδεια δηλαδή τα πρόστιμα για την αθέμιτη κερδοφορία. Ο νόμος υποχρεώνει να πληρώνει 100%  του προστίμου και μετά μπορούν να πάνε στα δικαστήρια εάν θεωρούν ότι μπορούν να δικαιωθούν» σημείωσε.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.