Quantcast
Σκρέκας: Στο μικροσκόπιο μεγάλες αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις - Τι είπε για το "Καλάθι των Χριστουγέννων" - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Στο μικροσκόπιο μεγάλες αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις – Τι είπε για το “Καλάθι των Χριστουγέννων”

δημοσιεύτηκε:

Στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται οι εταιρίες με ρούχα και ηλεκτρικών συσκευών για παραπλανητικές εκπτώσεις. «Εμείς ελέγχουμε αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλες αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις είτε πωλούν ηλεκτρικές συσκευές είτε πωλούν ρούχα και άλλα προϊόντα. Το καλοκαίρι επιβάλαμε πρόστιμα σε πολύ μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών συσκευών» επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο MEGA.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι εταιρείες αυτές ελέγχονται. «Είναι αλήθεια ότι έχουμε ευρήματα για παραπλανητικές εκπτώσεις, θα διασταυρωθούν. Θα δούμε και τις αντιρρήσεις που μπορούν να εκφραστούν. Και από εκεί και πέρα εάν πραγματικά παραβιάζεται ο νόμος, τότε θα επιβάλλουμε εκ νέου πρόστιμα» σημείωσε και επανέλαβε πως «ελέγχονται μεγάλες αλυσίδες που πωλούν μη τρόφιμα. Γιατί τα τρόφιμα ελέγχονται σε καθημερινή  βάση. Δηλαδή ελέγχονται αλυσίδες που πωλούν ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα. Εφόσον διαπιστωθεί ότι παραβιάζουν τον νόμο περί παραπλανητικών εκπτώσεων, τότε θα επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα και θα ανακοινωθούν».

Για τους ελέγχους σε επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία

Επίσης μίλησε για τους ελέγχους που γίνονται σε επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία. «Χθες παρατηρούσα τιμοκαταλόγους ανανεωμένους – επικαιροποιημένους που έστειλε μια εταιρεία που ελέγχεται για κερδοσκοπία. Και οι τιμοκατάλογοι της είναι μειωμένοι από 13% έως και 27%. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί. Οι  έλεγχοι συνεχίζονται. Συνεχίζονται έλεγχοι και για παραπλανητικές εκπτώσεις  και δεν θα σταματήσουμε τελικά μέχρι να δούμε εάν τηρούν τον νόμο »  τόνισε. 

Για το χριστουγεννιάτικο καλάθι

Ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε και στο χριστουγεννιάτικο καλάθι. «Από αύριο, 13 Δεκεμβρίου που ξεκινάει η λειτουργία του χριστουγεννιάτικου καλαθιού θέλουμε οι τιμές του αρνιού να αποκλιμακωθούν και να πωλείται κάτω από 11 ευρώ. Δηλαδή η τιμή του να προσεγγίσει τα 10 ευρώ. Εάν είναι δυνατόν η τιμή του να υποχωρήσει και κάτω από τα 10 ευρώ στο αρνί» είπε. Σε ερώτηση πόσο θα πωλείται φέτος η  γαλοπούλα απάντησε: «Επειδή  οι τιμές της γαλοπούλας είναι ελαφρά αυξημένες σε σχέση με την περσινή περίοδο, ο στόχος ο δικός μας είναι να είναι η ίδια η τιμή με πέρυσι» απάντησε.

Σήμερα οι τιμές του αρνιού κυμαίνονται από 11,5 ευρώ – 13 ευρώ το κιλό είπε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.