Quantcast
Σκυλακάκης: Η ελληνική οικονομία θα κρατηθεί μακριά από την ύφεση - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Η ελληνική οικονομία θα κρατηθεί μακριά από την ύφεση

δημοσιεύτηκε:

Τη βεβαιότητά του ότι η Ελληνική οικονομία θα κρατηθεί μακριά από την ύφεση λόγω του υψηλού ποσοστού των επενδύσεων και των εισροών από το RFF, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο συνέδριο του Εconomist.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα ακόμη και μετά τις εκλογές κάτι που διαφαίνεται και από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ο ίδιος αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταβλητότητα, υποστήριξε ότι παραμένει αισιόδοξος για τρείς λόγους.

Πρώτον, η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πλέον σε μεγάλο ποσοστό έχουν ενσωματωθεί στο RFF, κατά συνέπεια δεν μπορεί οι μεταρρυθμίσεις αυτές να αναβληθούν.

Δεύτερον, καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί το RFF όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μέχρις στιγμής τόσο στις επιδοτήσεις όσο και στα δάνεια. Τα αποτελέσματα θα τα παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών σε λίγες μέρες. Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην προσπάθεια κινητοποίησης των επενδύσεων, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση κατά 30% στο δεύτερο μισό του 2022.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Γιάννης Τακίρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είμαστε εν μέσω τέλειας καταιγίδας. Υπάρχει μία σύσφιξη της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής με αύξηση επιτοκίων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, όπως είπε, είναι να δώσουμε τα εργαλεία επιδότησης του κόστους χρήματος στις επιχειρήσεις όπως άλλωστε συμβαίνει στα πλαίσια της Αναπτυξιακής Τράπεζας η οποία προσφέρει προγράμματα κάλυψης κινδύνου και εγγύησης.

Για το 2023 όπως απεκάλυψε ο κ. Τσακίρης σχεδιάζονται προγράμματα που θα μειώνουν το κόστος χρήματος με επιδοτούμενα προγράμματα επιτοκίου ώστε οι εταιρείες να επιβαρύνονται λιγότερο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.