Quantcast
Σκυλακάκης στον Realfm 97,8: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για παρέμβαση στο diesel – Τι είπε για το επίδομα θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης στον Realfm 97,8: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για παρέμβαση στο diesel – Τι είπε για το επίδομα θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

«Η ΡΑΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή, δουλεύει κατά τη γνώμη μας ικανοποιητικά και τώρα τελειώνει η δουλειά της και θα πάρουμε τα χρήματα μέχρι τα τέλη του χρόνου πιθανότατα» δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Αν η ΔΕΗ στο τέλος κάνει ζημιά, τι θα λένε όλοι αυτοί, που κάνουν τις συζητήσεις σήμερα; Σε κάθε περίπτωση, η παρέμβαση έγινε από την περασμένη Άνοιξη και τώρα καλύπτει όλη την επίμαχη περίοδο, απλώς χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθεί η εργασία. Αν φορολογούσαμε τα κέρδη των επιχειρήσεων, αυτή η φορολογία θα γινόταν το επόμενο καλοκαίρι. Φορολογούμε τα υπερέσοδα, που είναι διαφορετικό και το κάνουμε νωρίτερα» πρόσθεσε.

«Τα υπερέσοδα της περιόδου πριν τον Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο που μπήκε ο μηχανισμός για τα υπερέσοδα είναι κοντά 350 με 400 εκατ., αυτή είναι μια εκτίμηση. Για το επόμενο διάστημα ότι προκύψει θα αφορά Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, υπάρχει τεράστια ρευστότητα στην αγορά, δεν ξέρουμε ακόμη τις τιμές» περιέγραψε.

«Η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα μέτρο λιγότερο αποτελεσματικό από ότι η ενίσχυση των νοικοκυριών» επεσήμανε.

Τι διευκρίνισε για το επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης και όσους βρέθηκαν εκτός είπε ότι «κάναμε μια αύξηση κατά 10% στις αντικειμενικές αξίες, πήγαν από τα 180 στα 200, και από εκεί και πέρα προχωρούμε σε ένα επίδομα που δίνεται αυτή τη φορά μεγαλύτερο, καλύπτει περισσότερα καύσιμα – προσθέσαμε την κηροζίνη- βάλαμε σε περισσότερα μέρη να μπορούν να χρησιμοποιούν πέλετ και καυσόξυλα και έχουμε για όλους τους καινούργιους διπλάσιο επίδομα θέρμανσης – σε όσους έρχονται από τον ηλεκτρισμό. Συνεπώς, είναι σχεδόν είναι διπλάσιο το ποσό που δίνουμε στο επίδομα θέρμανσης, συν τα λεφτά που δίνουμε στην αντλία».

«Παρακολουθούμε τις τιμές του diesel»

«Παρακολουθούμε τις τιμές του diesel, σε όλη την Ευρώπη δυστυχώς έχει περάσει το diesel την αμόλυβδη. Υπάρχει η πρόθεση παρέμβασης αλλά πρέπει να δούμε την εξέλιξη των τιμών τις επόμενες ημέρες μέχρι να λάβουμε την τελική απόφαση»

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.