Quantcast
Σόου Τσακαλώτου: Κατηγορώ κατά αντιπολίτευσης με...τρεις αριθμούς και τζόκερ - enikonomia.gr
share

Σόου Τσακαλώτου: Κατηγορώ κατά αντιπολίτευσης με…τρεις αριθμούς και τζόκερ

δημοσιεύτηκε:

«Χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το χρέος η διαπραγμάτευση για το οποίο ξεκινά μέσα στο 2016», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016, αφού έδωσε απαντήσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον μεταβατικό πρόεδρο της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, είπε «έχω μία απορία.  Άκουσα από τον πρόεδρο της Ν.Δ. όλα αυτά που θα αυξήσουμε, 10 – 12 πράγματα.

Όμως όλα αυτά ήταν στην πρόταση Juncker που την πήγαμε στο δημοψήφισμα. Εσείς δηλαδή ψηφίσατε “ναι” για να γίνουν όλα αυτά; Μήπως έκανα λάθος και ψηφίσατε όχι;».

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, είπε ότι «πρέπει να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να μας πείτε ανάλγητους».

Ο ίδιος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών τους ζήτησε να απαντούν χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερις αριθμούς: 25, 28, 33 και, ως τζόκερ το 50.

Όπως εξήγησε, «το 25 είναι το ποσοστό που έπεσε το εθνικό εισόδημα από τα δικά τους μνημόνια.

Το 28 είναι η ανεργία που προκάλεσαν. Το 33 είναι το ποσοστό πληθυσμού σε φτώχεια ή κινδυνεύει από την φτώχια. Το τζόκερ είναι 50 ποσοστιαίες μονάδες που έχασε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την εποχή που ο δικομματισμός έπαιρνε μεγάλα ποσοστά».

Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε πως «ο μεγάλος αθλητικός σχολιαστής Αντώνης Πανούτσος  λέει ότι για την ιταλική σχολή το 1-0 είναι το καλύτερο σκορ… Από 3-0 και πάνω είναι της αγγλικής σχολής. Εσείς που είστε τις ιταλικής μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν ή δυο αριθμούς, εγώ που είμαι της αγγλικής θα χρησιμοποιώ και τους 4».

Κάνοντας αναφορά στον προϋπολογισμό ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι δύσκολος», διότι έρχεται και συσσωρεύεται πάνω στα προηγούμενα μνημόνια.

Αναφερόμενος στην φορολογία ο κ. Τσακαλώτος είπε «ακούσαμε για φόρους που δεν έχουν προηγούμενο όμως και στον προϋπολογισμό του 2011 υπήρχε αύξηση φόρων όπως και το 2013», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει 1% περισσότερη φορολογία από το μέσο όρο της Ε.Ε.

Κατά τον ίδιο, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αναδιάρθρωση των φόρων και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.