Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Μπαράζ ελέγχων σε 5.000 κωδικούς προϊόντων – Τι είπε ο Σκρέκας για τον ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Μπαράζ ελέγχων σε 5.000 κωδικούς προϊόντων – Τι είπε ο Σκρέκας για τον ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Μπαράζ ελέγχων σε 5.000 κωδικούς προϊόντων σούπερ μάρκετ διενεργούν οι ελεγκτικές Αρχές του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρείται το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας υπενθύμισε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ το πρόστιμο που επιβλήθηκε πρόσφατα σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία για τη παραβίαση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε σχολικά είδη.

Και συνέχισε λέγοντας πως  «αυτή τη στιγμή ελέγχουμε και άλλους  5 χιλιάδες κωδικούς και από άλλες εταιρίες . Είχαμε βάλει ως στόχο αυτή τη περίοδο τα σχολικά είδη που πήραν πολύ μεγάλο ποσοστό από τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού. Και ελέγχουμε και τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες  που πωλούν  είδη καθαρισμού, σκόνες πλυντηρίου, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και πολλές από αυτές προμηθεύουν και με ελαιόλαδο τα σούπερ μάρκετ ».

«Θα συνεχίσουμε να τιμωρούμε αυτούς που παρανομούν. Δεν θέλουμε να διασύρουμε τις εταιρείες, αλλά να καταλάβουν όλοι ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται». Οι έλεγχοι στην αγορά έχουν έμμεσο αποτέλεσμα στην αγορά και συνεχιστούν. Λαμβάνουμε σκληρά μέτρα παρέμβασης στη λειτουργία της αγοράς που δεν έχει λάβει καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τα μέτρα αυτά έχουν οδηγήσει σε μείωση του γενικού πληθωρισμού και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων το τελευταίο δίμηνο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επίσης ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα. Όπου έχει εφαρμοστεί αυτό στην Ευρώπη δεν έχει αποδώσει απάντησε και είπε πως  «αποδεικνύεται,  ότι όπου μειώθηκε ο ΦΠΑ το όφελος δεν έφθασε στον καταναλωτή, αλλά πήγε στις τσέπες των ενδιάμεσων κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας».

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.