Quantcast
«Σπίτι μου»: Νέα πληροφορία από το υπουργείο Εργασίας για το πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

«Σπίτι μου»: Νέα πληροφορία από το υπουργείο Εργασίας για το πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδωσε σήμερα μια νέα πληροφορία.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας εάν θα μπορούσε να γίνει ένας συνδυασμός του προγράμματος «Σπίτι μου» με το πρόγραμμα «Ανακαινίζω και Νοικιάζω» που υλοποιείται, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα  απάντησε πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί. 

 Για το πρόγραμμα Σπίτι μου

Η κ. Συρεγγέλα υπενθύμισε  πως το πρόγραμμα «Σπίτι μου» θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν κατοικία αξίας έως 200.000 ευρώ, με δάνειο έως 150.000. Το πρόγραμμα αυτό αφορά άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών που έχουν ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ και πάνω έως τα όρια που προβλέπονται  για το επίδομα θέρμανσης.

Τα δάνεια που θα δίνονται θα είναι  άτοκα ή χαμηλότοκα. Η Κ. Συρεγγέλα είπε ότι «για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους τα δάνεια θα είναι άτοκα, ενώ μπορεί ένα ζευγάρι να πάρει αρχικά χαμηλότοκο δάνειο  και στην πορεία επειδή θα αποκτήσει ένα παιδί, το δάνειο να γίνει άτοκο». 

Για το δάνειο

«Το δάνειο θα καλύπτει επί της ουσίας το 90% της αξίας του ακινήτου.  Κατά 75% χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ και κατά 25% από τις τράπεζες. Άρα το τελικό επιτόκιο που θα πληρώνει ο νέος που θα πάρει το δάνειο αυτό, θα είναι μόνο το ένα τέταρτο του δανείου. Το ένα τέταρτο του κόστους που θα είχε ένα κανονικό στεγαστικό δάνειο», σημείωσε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.