Quantcast
Σταϊκούρας: Υπάρχει κίνδυνος να κυλήσει ξανά η χώρα στα μνημόνια- Τι είπε για τις αυξήσεις στις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Υπάρχει κίνδυνος να κυλήσει ξανά η χώρα στα μνημόνια- Τι είπε για τις αυξήσεις στις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχει κίνδυνος να κυλήσει ξανά η χώρα στα μνημόνια, προειδοποίησε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ρίχνοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το πρόγραμμα του.

«Σήμερα που μιλάμε η χώρα δανείζεται με χαμηλότερο κόστος απ’ ότι η Ιταλία. Η Ελλάδα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα, η Ιταλία έχει επενδυτική βαθμίδα και δανειζόμαστε με χαμηλότερο κόστος γιατί προφανώς υπάρχει αξιοπιστία και σοβαρότητα στην άσκηση οικονομικής πολιτικής » σημείωσε ο υπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ

«Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό διότι πάρα πολύ απλά θέλουμε να έχουμε και τον δημοσιονομικό χώρο για να βοηθήσουμε την κοινωνία. Όταν έρχεται ο κ.Τσίπρας και λέει ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες Παιδείας και Υγείας σε κάποια ποσοστά που έχει αναφέρει -αυτά μόνα τους είναι 9 δισ. ευρώ. Όταν έρχεται και μιλάει για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ και όταν μιλάει για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά έχουν ένα τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, τους πίνακες τους έχουμε δώσει στη δημοσιότητα » συμπλήρωσε αναφερόμενος στην κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ.

« Όταν πήγαινε να γίνει συζήτηση επί αυτών στη Βουλή –  ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει με τη περίφημη φράση ” Για αυτά θα μιλάμε τώρα ;” . Αποφεύγουν την κοστολόγηση…. ή με αοριστίες ισχυρίζονται ότι από κάπου θα έρθουν δισ. για να καλύψουν αυτό το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος. Άρα δεν υπάρχει αυτός ο δημοσιονομικός χώρος για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία. Την βοηθάμε ρεαλιστικά, ουσιαστικά, γενναία αλλά με σεμνότητα και σοβαρότητα και για το σήμερα και για το αύριο» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Συντάξεις: Αυξήσεις έως και το 2027

Τέλος μίλησε και για το θέμα των συντάξεων. «Εμείς κοιτάμε και τον συνταξιούχο και τον γιο του που είναι εργαζόμενο και το εγγόνι του που μπορεί να ψάχνει δουλειά . Άρα όλοι οι συνταξιούχοι είχαν φέτος συνολικά  αύξηση των συντάξεων 1,5 δισ.ευρώ . Και αυτή η μόνιμη μείωση αύξηση των συντάξεων θα συνεχίσει να επεκτείνεται και τα επόμενα χρόνια και το 2025 και το 2026 και το 2027  » ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.