Quantcast
Στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων - enikonomia.gr
share

Στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση διαβιβάζονται στο Κ.Ε.Α.Ο. από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της απόφασης δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.



Η προηγούμενη υπουργική απόφαση «Κριτήρια προσδιορισμού των «εισπράξιμων» ληξιπροθέσμων για τη διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ», όπως ισχύει, καταργείται από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης.



Έτσι πλέον όλα τα χρέη προς τα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) , άνω και κάτω των 5000 ευρώ εισπράττονται από το ΚΕΑΟ.
Μέχρι τώρα στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονταν από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες πληρούσαν τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Η οφειλή να αφορά σε χρονική περίοδο όχι πέραν των έξι μηνών από την ημέρα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής της. Η εν λόγω οφειλή μεταβιβάζεται στο ΚΕΑΟ μαζί με οφειλές προηγουμένων ετών του ιδίου οφειλέτη. Στις οφειλές που μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ δύναται να συμπεριλαμβάνονται και οφειλές παλαιότερης χρονικής περιόδου, εφόσον αυτές μεταβιβάζονται εντός εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης βεβαίωσης τους, η οποία εκδίδεται μετά από έλεγχο του αρμόδιου φορέα.

2. Το ύψος της οφειλής, συμπεριλαμβανομένων και των επιβαρύνσεων, που μεταβιβάζεται στο ΚΕΑΟ να ανέρχεται στο ποσό των 5.000 € και άνω.

3. Οι οφειλές να μην τελούν υπό δικαστική αναστολή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.