Quantcast
Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταφεύγει ο Γκ. Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ της Τ.τ.Ε - enikonomia.gr
share

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταφεύγει ο Γκ. Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ της Τ.τ.Ε

δημοσιεύτηκε:

Τα …φώτα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ζητάει ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης προκειμένου ν’ αποφανθεί εάν πρέπει η Τράπεζα της Ελλάδας να καταβάλλει ΕΝΦΙΑ για  τα 29 ακίνητα που διαθέτει. Όπως είναι γνωστό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε να υπάρξει απαλλαγή της Τ.τ.Ε. από ΕΝΦΙΑ  συνολικού ύψους 3 εκατ.

Ο Υπουργός Οικονομικών απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους:

Η Τράπεζα της Ελλάδας για τα δικαιώματα της σε ακίνητα:

1.Απαλλάσσεται από φόρους ή τέλη κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 73 παρ.1 του καταστατικού της ή

2. Καταλαμβάνεται από τις νεότερες ρυθμίσεις  του ν.4223/2013 ” Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις” οι οποίες δεν την απαλλάσσουν από την επιβολή του εν λόγω φόρου

3. Πώς διαμορφώνεται η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και ειδικότερα ποια είναι η ισχύς της επίμαχης διάταξης του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδας εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι αυτή περιλαμβάνεται σε διεθνή σύμβαση που έχει κυρωθεί με νόμο σε συνδυασμό με το ότι  η μεταγενέστερη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 3 του ν.4223/2013 ορίζει ότι ” Κάθε άλλη διάταξη, γενική ή ειδική που αφορά απαλλαγές από φόρους ή τέλη, δεν εφαρμόζεται για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητης Περιουσίας…”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.