Quantcast
Συνάντηση Χατζηδάκη - Πιερρακάκη - Στο επίκεντρο η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Χατζηδάκη – Πιερρακάκη – Στο επίκεντρο η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη θα συναντηθεί τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 12 μμ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συζητήσουν την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας η συνάντηση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο εργαζόμενος θα “χτυπά” την κάρτα του όταν θα φτάνει στην εργασία του και όταν θα τελειώνει από αυτή. Η κάρτα θα συνδέεται απ’ ευθείας με online σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και κατά αυτόν τον τρόπο θα καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας του εργαζομένου. Πάντως εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θα είναι διαθέσιμη και μέσω του κινητού τηλεφώνου προκειμένου να μπορεί να ελέγχει και ο εργαζόμενος την καταγραφή των υπερωριών του.
Επίσης επισημαίνεται ότι όποιοι εργοδότες δεν θα εφαρμόσουν το παραπάνω μέτρο θα πληρώνουν πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο και θα μπαίνει λουκέτο 15 ημέρες στην εταιρεία τους για υποτροπή (μετά από τρεις ελέγχους).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.