Quantcast
Συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ: Βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας στην οικονομία και τον τουρισμό - enikonomia.gr
share

Συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ: Βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας στην οικονομία και τον τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Την αμοιβαία βούλησή για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως στον τουρισμό και στον πολιτισμό. επαναβεβαίωσαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στη Ντόχα.

Ο  κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

 

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα, την οποία ο Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani αποδέχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμα η κατάσταση στη Γάζα και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή, ενώ ο Εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την εκτίμησή του για τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.