Quantcast
Συντάξεις Απριλίου και επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι πληρώνονται έως την Παρασκευή - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Απριλίου και επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι πληρώνονται έως την Παρασκευή

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζεται η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Απριλίου στους ασφαλισμένους. Υπενθυμίζεται πως χθες ξεκίνησαν οι πληρωμές. Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα πληρώσουν οι τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες , εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο τις κύριες και τις επικουρικές των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9.

Και αύριο, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των  ασφαλισμένων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα  (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς

Παράλληλα επισημαίνεται πως ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει την Παρασκευή 31 Μαρτίου το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 200 ευρώ/250 ευρώ /300 ευρώ στους συνταξιούχους.

Η πληρωμή αυτή αφορά τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν έλαβαν την αύξηση 7,75 % Ιανουαρίου ή είδαν μικρή αύξηση έως 7%. Οι πιστώσεις αυτές θα γίνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ τα χρήματα αναμένεται να εμφανιστούν από τις 5μμ και μετά στους τραπεζικούς  λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του επιδόματος χωρίζονται σε 7 κατηγορίες με βάση τα κριτήρια (ποσοστό αύξησης, ύψος σύνταξης, λοιπές ενισχύσεις). Αναλυτικά αυτές είναι οι εξής:

Πρώτη κατηγορία: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 300 ευρώ 

  • Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν  συντάξεις από 800 ευρώ έως 1000 ευρώ και δεν πήραν καθόλου αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά.

Δεύτερη κατηγορία: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 300 ευρώ 

  • Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται  όσοι έχουν συντάξεις έως 800 ευρώ και έλαβαν μεν την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων ύψους 250 ευρώ, αλλά δεν πήραν καθόλου αύξηση, καθώς διατηρούν προσωπική διαφορά.

Τρίτη κατηγορία: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 300 ευρώ 

  • Στη τρίτη κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων μεταξύ 1.000  ευρώ και 1.100 ευρώ και δεν πήραν την αύξηση  του 7,75% λόγω της προσωπικής διαφοράς.  Ωστόσο είχαν μηδαμινή ωφέλεια 36 ευρώ το χρόνο από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Τέταρτη κατηγορία: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 250 ευρώ

  • Στην τέταρτη κατηγορία ανήκουν  όσοι έχουν άθροισμα συντάξεων μεταξύ 1.100 ευρώ και 1.600 ευρώ και δεν πήραν αυξήσεις και είχαν ωφέλεια από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης περίπου 111 ευρώ ετησίως.

Πέμπτη κατηγορία: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 250 ευρώ

  • Στην πέμπτη κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν  άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ και δεν είδαν ακέραια την αύξηση του 7,75% αλλά πήραν μικρότερη αύξηση έως 3,49%.

Έκτη κατηγορία: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 200 ευρώ

  • Στην έκτη κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν  συντάξεις  μεταξύ 1.100 ευρώ και 1.600 ευρώ και έλαβαν αύξηση έως 3,49%

Έβδομη κατηγορία: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 200 ευρώ

Στην έβδομη κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν  άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ και έλαβαν αύξηση  μεταξύ 3,5% και 6,9%.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.