Quantcast
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2022 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και τι αλλάζει στις συντάξεις Ιανουαρίου 2023 - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2022 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και τι αλλάζει στις συντάξεις Ιανουαρίου 2023

δημοσιεύτηκε:

Μπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2022 και μια σειρά από επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικά:

Οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2022

1.Τη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα καταβάλλουν τις συντάξεις ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΕΤΑΤ .  Την ίδια μέρα θα δοθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι συντάξεις των υπόλοιπων Ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

2. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι τράπεζες, ο ΟΤΕ και το Δημόσιο θα πληρώσουν τις συντάξεις με βάση των ΑΜΚΑ.Αναλυτικά:

  • Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 θα δοθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Την επομένη, 29 Νοεμβρίου  θα πληρωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβάλει τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου τα επιδόματα και τις παροχές στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

  • Το επίδομα στέγασης.
  • Η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού .Αυτό αφορά όσους έχουν υποβάλει αίτηση και έχει εγκριθεί.
  • Το επίδομα γέννησης: Υπενθυμίζεται ότι επίδομα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η πρώτη δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. Ωστόσο για τα δίδυμα δίνονται 4.000 ευρώ κ.ο.κ
  • Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν  η Στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφαλίστων υπερηλίκων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)  και τα προνοιακά αναπηρικά και τα διατροφικά επιδόματα

Επίσης την ίδια ο Οργανισμός  θα πληρώσει τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Οι  συντάξεις Ιανουαρίου 2023

Νωρίτερα από τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2023 λόγω Χριστουγέννων. Αναλυτικά:

  • Τη Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022  θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Τη Τετάρτη,21 Δεκεμβρίου 2022  θα δοθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.

Τη Πέμπτη,22 Δεκεμβρίου 2022  θα  πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.