Quantcast
Εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: Αυτό είναι το νέο σχέδιο του ΕΦΚΑ -Πότε θα λυθεί το πρόβλημα - enikonomia.gr
share

Εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: Αυτό είναι το νέο σχέδιο του ΕΦΚΑ -Πότε θα λυθεί το πρόβλημα

δημοσιεύτηκε:

Το νέο σχέδιο του ΕΦΚΑ για την επίλυση εκκρεμών επικουρικών συντάξεων παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπος του Φορέα, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

Όπως είπε ο κ. Τσάπαλος  υπάρχουν 90 χιλιάδες περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων. «Τι θα κάνουμε; Θα μεταφέρουμε περίπου 200 υπαλλήλους από εκεί που εξέδιδαν κύριες να βγάζουν επικουρικές . Θα δημιουργήσουμε έναν νέο Πύργο Ελέγχου».

Πότε θα λυθεί το πρόβλημα με τις επικουρικές συντάξεις

Επίσης ρωτήθηκε πότε θα λυθεί το πρόβλημα με τις επικουρικές συντάξεις. « Tώρα που βγάλαμε τις κύριες μπορούμε να τρέξουμε τις επικουρικές. Έχουμε ήδη ψηφιοποιήσει τη διαδικασία .Και θα τρέξουμε τις διαδικασίες fast track » τόνισε και ανέφερε πως « το πρώτο εξάμηνο  του 2023 θα δείτε μια εντυπωσιακή αποκλιμάκωση των επικουρικών, πάνω από 60%. Έχει ανοίξει ο δρόμος για τις επικουρικές ».

Στην ερώτηση εάν ο αριθμός των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων θα φτάσει τις  55 με 60 χιλιάδες είπε πως  « θα είναι πολύ λιγότερες .Θα τρέξουμε και αυτές που είναι στοκαρισμένες αλλά και αυτές που υποβάλλονται κάθε μήνα .Γιατί συνεχώς υποβάλλονται νέες αιτήσεις επικουρικής και αυτές θα κληθούμε  να τις εκδώσουμε .Όλες αυτές επομένως θα τις έχουμε αντιμετωπίσει».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.