Quantcast
Συντάξεις: Έρχονται και νέες αυξήσεις; - Η απάντηση Σταϊκούρα - enikonomia.gr
share

Συντάξεις: Έρχονται και νέες αυξήσεις; – Η απάντηση Σταϊκούρα

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση στο εάν θα είναι από εδώ και στο εξής μόνιμες οι αυξήσεις στις συντάξεις έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Οι αυξήσεις στους συνταξιούχους είναι μόνιμες και θα προστεθούν μόνιμες αυξήσεις μελλοντικά ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του πληθωρισμού. Με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι θα υπάρχει αύξηση στους ίδιους συνταξιούχους και σε περισσότερους μια επιπλέον αύξηση της τάξεως περίπου του 3% με 3,5% το 2024 γιατί θα μειώνεται σιγά – σιγά αυτό που λέμε προσωπική διαφορά. Αυτά είναι με τα σημερινά δεδομένα, έτσι όπως εξελίσσεται η οικονομία, η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός»  τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει μια διορθωτική αύξηση περίπου 0,5% με 0,8% τον Σεπτέμβριο στις συντάξεις και μια αύξηση γύρω στο 3% με 4% από τον Ιανουάριο.

«Με τα σημερινά δεδομένα αυτό ισχύει. Θα δούμε θα πώς θα εξελιχθεί η οικονομία. Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσο μεγαλύτερο μέρισμα θα επιστραφεί στους Έλληνες πολίτες με κοινωνικά δίκαιο τρόπο» απάντησε ο κ. Σταϊκούρας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Συνταξιοδότηση: Τι εξετάζεται για τα όρια ηλικίας

Για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μίλησε ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος στο Mega. «Αυτή τη στιγμή ισχύει ότι κάποιος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης και να πάρει πλήρη σύνταξη. Μια άλλη κατηγορία πλήρους σύνταξης είναι στα 67 έτη εφόσον έχει 15 χρόνια ασφάλιση» σημείωσε και ανέφερε τι εξετάζεται να γίνει μελλοντικά.

«Υπάρχει μια νομοθετική ρύθμιση από το 2010 που συνδέει τα ηλικιακά όρια με το προσδόκιμο ζωής. Τι προβλέπεται λοιπόν; Ό,τι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα βλέπουμε πώς θα διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής. Να πούμε ότι η νομοθετική ρύθμιση αυτή είχε ως σημείο αναφοράς το 65 έτος ηλικίας. Εμείς ήδη τα 65 έτη τα έχουμε πάει στα 67 έτη. Άρα εάν από το προσδόκιμο ζωής προκύπτει αύξηση θα πρέπει να είναι πάνω από 2 χρόνια για να υπάρξει αύξηση »  σημείωσε

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.