Quantcast
Συντάξεις: Έρχονται νέες πληρωμές αναδρομικών -Πότε θα γίνουν, ποιους αφορά και πόσα χρήματα θα δοθούν - enikonomia.gr
share

Συντάξεις: Έρχονται νέες πληρωμές αναδρομικών -Πότε θα γίνουν, ποιους αφορά και πόσα χρήματα θα δοθούν

δημοσιεύτηκε:

Νέα αναδρομικά ύψους έως και 15.000 ευρώ αναμένεται να καταβληθούν μέχρι τέλος του μήνα στους τραπεζικούς  λογαριασμούς  ορισμένων συνταξιούχων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να  φτάσουν και τα 50.000 ευρώ.

Αυτό αφορά περίπου 2.000 δικαιούχους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οι οποίοι θα πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά από τον επανυπολογισμό των συντάξεων  ενώ  μαζί με τη συντάξεις μηνός Μαΐου θα δοθούν τα αναδρομικά και οι προσαυξήσεις σε περίπου 12.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλους.

Πάντως τα περισσότερα χρήματα αναδρομικών εκτιμάται πως θα τα πάρουν οι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με 36 έτη και 40 έτη ασφάλισης λόγω των βελτιωμένων ποσοστών  αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση. Υπενθυμίζεται δε πως από την 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά ισχύουν αυτοί οι επανυπολογισμοί.  Συνεπώς όσοι έχουν αυξήσεις από τον επανυπολογισμό θα τις πάρουν με αναδρομικά  54 μηνών μέχρι τον Απρίλιο ( δηλαδή από τον Οκτώβριο 2019 μέχρι και τον Απρίλιο 2024).

Οι επανυπολογισμοί στις νέες συντάξεις θα γίνουν στους πολίτες που αποχώρησαν με 30 έτη ασφάλισης και άνω κατά τη περίοδο 13/5/2016 – 30/9/2019 από τη δουλειά τους και στις παλαιότερες συντάξεις θα γίνουν στους πολίτες που  αποχώρησαν με περισσότερα από 30 έτη μέχρι και τις 12/5/2016 από την εργασία τους.

Μάλιστα οι νέοι συνταξιούχοι αναμένεται δουν στην τσέπη τους την αύξηση που προκύπτει από τον επανυπολογισμό της σύνταξης ενώ  οι παλαιοί συνταξιούχοι  θα πάρουν την αύξηση  με την προϋπόθεση ότι η νέα επανυπολογισμένη σύνταξη θα  βγει μεγαλύτερη από τη σύνταξη που έβγαλε ο πρώτος επανυπολογισμός που έγινε  με τον νόμο Κατρούγκαλου

Η δήλωση της Μιχαηλίδου

Για το θέμα των αναδρομικών μίλησε χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό στα  Παραπολιτικά. «Από επανυπολογισμούς συντάξεων σε διάφορες ομάδες, ο ΕΦΚΑ, ήδη τον τελευταίο μήνα δίνει αναδρομικά σε χιλιάδες συνταξιούχους. Για παράδειγμα, πριν από δύο εβδομάδες έδωσε 15 εκατομμύρια σε 1.100 συνταξιούχους του ΗΣΑΠ και 30 εκατομμύρια σε 6.500 συνταξιούχους της Ολυμπιακής. Στο τέλος του μήνα θα δοθούν επίσης αναδρομικά στους τραπεζοϋπαλλήλους καθώς και σε 1.200 συνταξιούχους που εργάζονταν σε πρώην ΝΠΔΔ» επεσήμανε η υπουργός.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.