Quantcast
Απόφαση - σταθμός: Συνταξιούχος έλαβε αναδρομικά άνω των 30.000 ευρώ για λάθος υπολογισμό των ενσήμων του - enikonomia.gr
share

Απόφαση – σταθμός: Συνταξιούχος έλαβε αναδρομικά άνω των 30.000 ευρώ για λάθος υπολογισμό των ενσήμων του

δημοσιεύτηκε:

Συνταξιούχος με παράλληλη ασφάλιση έλαβε αναδρομικά άνω των 30.000 ευρώ και αύξηση 470 ευρώ μεικτά στη σύνταξή του ύστερα από παρέμβαση εισαγγελέα. Στον ασφαλισμένο δεν είχαν προσμετρηθεί τα ένσημα της σύνταξής του. Οπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, την υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και ζητεί από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη να παρέμβει προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις χωρίς εξώδικα και μηνύσεις από τους συνταξιούχους.

Tι αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ

«Στις 22/9/2023 μας κοινοποιήθηκε με αριθμ.2337/23 η διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών για την μηνυτήρια αναφορά-έγκληση που είχαμε καταθέσει ως Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων στις 3/2/2022 κατά του Διοικητή e-ΕΦΚΑ  » σημειώνει το ΕΝΔΙΣΥ σε ανακοίνωση του.

«Θέμα: Παράλληλη σύνταξη μη εφαρμογή νόμου αριθ. 4387/16, προσαύξηση στην ήδη εκδοθείσα απόφαση κύριας σύνταξης από 13/05/2016 και μετά.

Ιστορικό: Όπως έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν ο αγώνας του Δικτύου ήταν πολυετής, αρχίζοντας από το 2017 στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας στην τότε υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και στον τότε Διοικητή e-ΕΦΚΑ για μη εφαρμογή νόμου από 13/05/2016 και μετά του νόμου 4387/16 (για παράλληλη σύνταξη).

Στην συνέχεια μη έχοντας καμμιά απάντηση, την 01/09/2021 κατέθεσε το Δίκτυο εξώδικη δήλωση κατά του Διοικητή e-ΕΦΚΑ και τότε δεν πήρε απάντηση. Μετά από αυτό το Δίκτυο κατέθεσε την προαναφερόμενη μηνυτήρια αναφορά για την οποία σας παραθέτουμε αποσπάσματα της διάταξης, όπου αναγκάστηκε ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ να εφαρμόσει το νόμο με αποτέλεσμα να δοθεί η προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη να βγει τροποιητική απόφαση και να λάβουν τα αναδρομικά από το 2016 οι δικαιούχοι με μέσο όρο αύξησης της σύνταξης 470 Ευρώ το μήνα.

Επίσης παράλληλα με την συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά-έγκληση είχε κατατεθεί στον εισαγγελέα και μηνυτήρια αναφορά-έγκληση για τις συντάξεις πριν τις 13/5/2016 (παλαιοί συνταξιούχοι) όπου αναμένουμε την διάταξη του εισαγγελέα.

Ρωτάμε τον σημερινό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κύριο Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη προκειμένου να εφαρμόζονται από τον e-ΕΦΚΑ οι νόμοι που έχετε ψηφίσει στην Βουλή θα πρέπει το ΕΝΔΙΣΥ να καταθέτει απανωτά εξώδικα και μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των συνταξιούχων; Περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης!»  προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση.

 Διαβάστε αναλυτικά αποσπάσματα

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.