Quantcast
Σύσκεψη στην ΤτΕ με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών - Τι συζητήθηκε - enikonomia.gr
share

Σύσκεψη στην ΤτΕ με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών – Τι συζητήθηκε

δημοσιεύτηκε:

Σε ορίζοντα 10 ημερών έως 2 εβδομάδων το πολύ αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις τόσο από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών για τα δάνεια, τα επιτόκια και τις τραπεζικές χρεώσεις, όπως προκύπτει από σχετική σύσκεψη που έγινε χθες μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και των  επικεφαλής των συστημικών τραπεζών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, φαίνεται πως βρίσκεται κοινή συνισταμένη σε ό, τι έχει να κάνει με την επιτοκιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν οι τράπεζες. Πάντως οι προτάσεις που θα αποφασιστούν θα σταλούν προς τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, SSM.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Σημειώεναται

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις τράπεζες να συμβάλλουν με τέσσερις τρόπους στη διευκόλυνση των πολιτών:

  • Πρώτον, με την αξιοποίηση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, όπου τα πράγματα είπε πηγαίνουν καλύτερα το τελευταίο τρίμηνο, με αύξηση των αιτήσεων που γίνονται δεκτές, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούν περαιτέρω.
  • Δεύτερον, με τη στήριξη των ευάλωτων συνεπών δανειοληπτών, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.
  • Τρίτον, με τη μείωση της ψαλίδας των επιτοκίων χορηγήσεων – καταθέσεων, που σημαίνει αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων που σήμερα είναι κατά μέσο όρο 0,05% και μείωση του μέσου επιτόκιου χορηγήσεων που ανέρχεται στο 4,86%.
  • Τέταρτον, με τη μείωση των προμηθειών που χρεώνουν στους πελάτες τους.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.