Quantcast
Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών πριν από τον "μαραθώνιο" με τους δανειστές - enikonomia.gr
share

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών πριν από τον “μαραθώνιο” με τους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινά σε λίγη ώρα ο νέος “μαραθώνιος” του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Ενόψει των δύσκολων επαφών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Δημήτρης Λιάκος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων περιλαμβάνει ένα ραντεβού στις 17.00 με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη με θέμα την αγορά ενέργειας και τη ΔΕΗ, ενώ στις 19.00 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης θα συναντηθούν με τους δανειστές προκειμένου να εξεταστούν οι εξελίξεις σχετικά με το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Ο προγραμματισμός από την πλευρά των δανειστών είναι ότι οι τέσσερις επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων θα παραμείνουν στην Αθήνα έως το τέλος της εβδομάδας, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει παράταση των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι στόχος είναι οι επαφές να διαρκέσουν πέντε έως έξι ημέρες και σίγουρα λιγότερες από δέκα, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.