Quantcast
Τειρεσίας: Έτσι μπορείτε να δείτε το σκορ σας στην υπηρεσία - enikonomia.gr
share

Τειρεσίας: Έτσι μπορείτε να δείτε το σκορ σας στην υπηρεσία

δημοσιεύτηκε:

Το «σκορ» τους στην υπηρεσία Τειρεσίας μπορούν  να δουν οι πολίτες. Για να γίνει αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

  • Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτούν την υπηρεσία του gov.gr «e-dilosi» και μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν μία υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναφέρουν όλα τα στοιχεία τους αλλά  και τα στοιχεία της επικοινωνίας  τους .
  • Μετά τη δημιουργία της υπεύθυνης δήλωσης, θα πρέπει να αποθηκεύσουν το αρχείο σε μορφή pdf.
  • Και εν συνεχεία θα πρέπει να επισυνάψουν το αρχείο σε mail και να το στείλουν  στη διεύθυνση [email protected] .

 

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Βασικό εργαλείο αξιολόγησης για τον προσδιορισμό της πιστοληπτικής ικανότητας ενός πελάτη, πριν από τη λήψη έγκρισης από τον δανειστή αποτελεί  η βαθμολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας/ “Behavior Scoring”.Η βαθμολόγηση αυτή γίνεται  με τη χρήση μαθηματικών αλγορίθμων που βασίζονται στο πιστωτικό ιστορικό, τα δημογραφικά στοιχεία και τις οικονομικές συνθήκες του δανειολήπτη.

Μάλιστα οι  δανειστές και άλλοι οργανισμοί χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσουν τον δυνητικό κίνδυνο αθέτησης της πίστωσης του υποψηφίου χρησιμοποιούν το πιστωτικό σκορ προκειμένου να μετριάσουν την πιθανότητα ζημιών από επισφαλείς οφειλές.

Το σύστημα Τειρεσίας, η βάση δεδομένων για την πιστοληπτική ικανότητα εμπόρων και καταναλωτών στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο, για να καταχωρήσει την οικονομική «συμπεριφορά» του κάθε συναλλασσόμενου, όταν πρόκειται για δάνεια ή άλλες υποχρεώσεις.

Τα Αρχεία Δεδομένων Οικονομικής Συμπεριφοράς είναι:

  •  Αθέτηση υποχρεώσεων – υποθηκών & προσημειώσεων (ΣΑΥ-ΣΥΠ)
  • Συγκέντρωση Χορηγήσεων (ΣΣΧ)
  • Έλεγχος Κινδύνων (ΤΣΕΚ)

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.