Quantcast
Τέλος στα σενάρια για το Food Pass βάζει ο Παπαθανάσης -Τι είπε για τις νέες ανατιμήσεις - enikonomia.gr
share

Τέλος στα σενάρια για το Food Pass βάζει ο Παπαθανάσης -Τι είπε για τις νέες ανατιμήσεις

δημοσιεύτηκε:

Τέλος στα σενάρια για την καταβολή του Food pass έβαλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης σε εκπομπή του Open, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο τραπέζι το Food Pass.

Εν συνέχεια ρωτήθηκε τι θα γίνει με το 10% των αυξήσεων που θα κάνουν το επόμενο διάστημα στα προϊόντα οι βιομήχανοι του κλάδου. «Παρακολουθούμε το πλαφόν το οποίο έχουμε βάλει στο ποσοστό κέρδους, αυτό δικαιούμαστε να κάνουμε. Δεν μπορούμε ούτε παρέμβουμε αλλά ούτε και να κάνουμε διατίμηση των προϊόντων » απάντησε.

Για τις ελλείψεις στα προϊόντα

Επίσης μίλησε και για το θέμα των ελλείψεων στα προϊόντα. «Ένα πράγμα που πετύχαμε στην Ελλάδα είναι να έχουμε προϊόντα και να μην έχουμε έλλειψη. Υπήρξαν χώρες που κατά τη  διάρκεια της πανδημίας είχαν ελλείψεις σε αγαθά. Εδώ δεν έχουμε ελλείψεις στα προϊόντα. Θα σταθούμε στο καλάθι- θα έχουμε επάρκεια αγαθών, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για αυτό το ζήτημα. Και από εκεί και πέρα, ελέγχους θα κάνουμε στην αγορά σε όλα τα προϊόντα και θα επιβάλουμε πρόστιμα όπου απαιτείται » τόνισε.

«Σημασία έχει να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις τιμές των βασικών αγαθών σε χαμηλά επίπεδα. Υπάρχει απορρόφηση των τιμών ορισμένων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ» συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.