Quantcast
Τέλος το κούρεμα και το μανικιούρ στο σπίτι: Έρχονται πρόστιμα - Στο μικροσκόπιο τα social media - enikonomia.gr
share

Τέλος το κούρεμα και το μανικιούρ στο σπίτι: Έρχονται πρόστιμα – Στο μικροσκόπιο τα social media

δημοσιεύτηκε:

Τέλος τα κομμωτήρια και τα μανικιούρ στο σπίτι καθώς θα παρακολουθούνται αναρτήσεις στα social media και θα «πέφτουν» πρόστιμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα κατατεθεί διάταξη που θα δίνει στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους στα social media, προκειμένου να εντοπίσει σχετικές διαφημίσεις και να επιβάλλει πρόστιμα.

Όπως είπε o Άδωνις Γεωργιάδης, “τώρα, θα ετοιμάσουμε διάταξη, ίσως να την φέρουμε και στην Ολομέλεια για τη συζήτηση περί του δικαίου του ανταγωνισμού που έχουμε την άλλη εβδομάδα, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή να κάνει έλεγχο μέσω των αναρτήσεων που κάνουν στα social media όσοι πηγαίνουν στα σπίτια και κουρεύουν ή φροντίζουν νύχια και διαφημίζουν «τι ωραία που το κάνω»”.
“Θέλω πολύ να το θεσπίσω αυτό διότι πολλοί απ’ αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια δεν έχουν ΑΦΜ επαγγελματικό και δεν κόβουν αποδείξεις. Κι αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, που βεβαίως είναι και αυτό ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί, αλλά εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια και παρέχουν υπηρεσία αμειβόμενοι «μαύρα», όπως λέμε, και άρα ανταγωνίζονται με αθέμιτο τρόπο εκείνους που έχουν καταστήματα, δηλώνουν τα έσοδά τους και βεβαίως έχουν ένα σωρό έξοδα. Πιστεύω ότι όταν έρθει αυτή η διάταξη, να την ψηφίσουν τα υπόλοιπα κόμματα”, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.