Quantcast
Θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα και του ΕΦΚ στα καύσιμα; - Τι απάντησε ο Σταϊκούρας - enikonomia.gr
share

Θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα και του ΕΦΚ στα καύσιμα; – Τι απάντησε ο Σταϊκούρας

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν υπάρξει μείωση ΦΠΑ στα αγαθά και τα είδη διατροφής αλλά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Πρόγραμμα”.

«Όποια πρόσθετη επιλογή γίνει, θα πρέπει κάποιος να βρει και το δημοσιονομικό ισοδύναμο… να πει από πού θα βρει τα λεφτά» απάντησε και πρόσθεσε πως για να γίνει κάτι τέτοιο «θα πρέπει να υπάρχει και ένα επιχείρημα από πίσω. Δεύτερο επιχείρημα είναι ότι θα πρέπει να είναι στοχευμένα τα μέτρα».

Επίσης μίλησε για το Fuel Pass1 και το Fuel Pass2. «Πήραμε τα υψηλότερα φορολογικά έσοδα τα οποία υπήρχαν στα καύσιμα και τα οποία τα πληρώνουμε όλοι μας και τα επιστρέψαμε στην κοινωνία στο σύνολο τους σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη… το Fuel Pass1 και το Fuel Pass2»,  τόνισε..

«Τελευταία παρατήρηση  θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι όποιο μέτρο υλοποιήσουμε θα πρέπει να καταλήγει στον καταναλωτή και να μην χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σας θυμίζω ότι εδώ και 3 χρόνια έχουμε μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. Νομίζω ότι ξέρετε όλοι ποια είναι η πραγματικότητα και η δική μας πραγματικότητα είναι να στηρίξουμε και την επιχειρηματικότητα στην εστίαση» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ποιοι φόροι έχουν μειωθεί έως τώρα

Τέλος ανέφερε τους φόρους που έχει μειώσει η τωρινή κυβέρνηση. Όπως είπε η κυβέρνηση ό,τι είχε δεσμευθεί προεκλογικά το έχει υλοποιήσει όπως: μείωση ΕΝΦΙΑ 35%, μείωση φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα στο 22% από 9%, κατάργηση της εισφοράς της αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες πολίτες και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Η οικονομική πολιτική δεν είναι μόνο από τη μια μεριά η ακρίβεια και από την άλλη οι φόροι. Θα προσθέσουμε τη μείωση της ανεργίας  6 μονάδες. Αυτό τι σημαίνει; Νέο εισόδημα σε πολλά νοικοκυριά,  θα πρέπει να προσθέσουμε τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, θα πρέπει να προσθέσουμε την ίδια την ανάπτυξη. Όταν έχεις ανάπτυξη 7,5%  και περισσότερες τουριστικές εισπράξεις από το 2019 πιθανότατα θα έχεις  μεγαλύτερο τζίρο» τόνισε.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.