Quantcast
Θεοχάρης: Πότε θα ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις - Τι δήλωσε στον Relfm 97,8 - enikonomia.gr
share

Θεοχάρης: Πότε θα ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις – Τι δήλωσε στον Relfm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Στο τέλος Μαρτίου είναι ο στόχος να αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Xάρης Θεοχάρης  μιλώντας στον Relfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι για το φετινό κόστος του ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Θεοχάρης μιλώντας και για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο. Είναι ένα ζήτημα που εδώ και μια 10ετία έχουμε στα χέρια μας. Έχουμε φτάσει σε ένα κομβικό σημείο ώστε σε κάποιες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν άλλα εισοδήματα, η προσυμπλήρωση να απλοποιεί τις διαδικασίες και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται. Αυτόματα η ΑΑΔΕ τις υποβάλλει και απλοποιεί και τη διαδικασία και τη δουλειά των λογιστών».

Για τον κατώτατο μισθό

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «υπάρχει μια κριτική γιατί η κυβέρνηση ασχολείται με αυτό το θέμα και δεν το αφήνει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο κατώτατος μισθός μας επηρεάζει πρώτον στο επίπεδο στήριξης του οικογενειακού εισοδήματος. Το δεύτερο είναι ότι επηρεάζει δημοσιονομικά, καθώς επηρεάζει μια σειρά από επιδόματα. Είναι 29 επιδόματα που επηρεάζονται από το ύψος του κατώτατου μισθού. Το τρίτο είναι ότι επηρεάζονται τα κόστη των επιχειρήσεων, αυξάνονται τα κόστη τους και τέλος επηρεάζει και την ανεργία. Επιχειρήσεις που μπορεί να μην αντέχουν τις αυξήσεις ενδέχεται  να απολύσουν κάποιους. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να πούμε τώρα για το τελικό νούμερο της αύξησης του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις προτάσεις όλων των εταίρων. Το ελάχιστο επίπεδο θα μπορούσε να είναι από τα 780 ευρώ στα 800».

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.