Quantcast
Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη με σούπερ μάρκετ- Σε ποια προϊόντα αναμένονται ανατιμήσεις - enikonomia.gr
share

Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη με σούπερ μάρκετ- Σε ποια προϊόντα αναμένονται ανατιμήσεις

δημοσιεύτηκε:

Τηλεδιάσκεψη με τα σούπερ μάρκετ για τα πώς θα ενισχυθούν τα επώνυμα προϊόντα στο “καλάθι” θα έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό το γνωστοποίησε ο ίδιος, στο πλαίσιο της αυτοψίας που έκανε μαζί με τον  αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο στα δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Bazaar» και «Γαλαξίας»

Όπως  είπε ο κ. Γεωργιάδης, «…το πρώτο “Καλάθι του Νοικοκυριού” για το 2023 παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αν και άλλαξε ο χρόνος και ξεκίνησαν οι αυξήσεις που είχαν προαναγγελθεί και που ήταν αναπόφευκτες λόγω του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα να έχουμε αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα εκτός “Καλαθιού”, το “Καλάθι” κατάφερε να κρατήσει τις τιμές απολύτως σταθερές για 10η εβδομάδα, με μία ελαφρά τάση μείωσης. Η γενική τάση τού “Καλαθιού” παραμένει λοιπόν απολύτως θετική για τον καταναλωτή».

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η βοήθεια στους συμπολίτες μας, καθώς με αυτή μας την πρωτοβουλία τους δίνουμε την ευκαιρία να μην υφίστανται τις συνέπειες του πληθωρισμού εάν και εφόσον επιλέγουν να ψωνίζουν από το “Καλάθι”.  Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχουν βάλει πλάτη σε αυτή την προσπάθεια. Χθες είχαμε τηλεδιάσκεψη με τη βιομηχανία τροφίμων και συζητήσαμε το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την παρουσία των επώνυμων προϊόντων στο “Καλάθι”. Σήμερα θα έχουμε αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη με τα σούπερ μάρκετ και νομίζω ότι θα έχουμε πολλές καινούργες καλές τιμές τις επόμενες ημέρες», προσέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παπαθανάσης για καλάθι: Οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα διατηρήθηκαν στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι «βρισκόμαστε στην 10η εβδομάδα εφαρμογής του “Καλαθιού” και διαπιστώνουμε, για ακόμα μια φορά, ότι οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα διατηρήθηκαν στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα. Στο “Καλάθι”, που όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά λειτουργεί, θα προστεθεί πολύ σύντομα και η κάρτα αγορών. Συνδυαστικά τα δύο μέτρα μπορούν να εξοικονομήσουν σε μια τετραμελή οικογένεια πάνω από 130 ευρώ το μήνα. Και δεν είναι μόνον αυτά. Η κυβέρνησή μας έχει ήδη ανακοινώσει μια σειρά δράσεων, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.ά, οι οποίες έρχονται για να στηρίξουν το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την αγορά και θα διατηρήσουμε τα μέτρα για όσο διαρκεί αυτή η εξωγενής κρίση ακρίβειας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας από τις αυξήσεις των τιμών».

 Σε ποια προϊόντα γίνονται ανατιμήσεις τον Ιανουάριο

Νωρίτερα το Open παρουσίασε νωρίτερα τη λίστα με τα βασικά προϊόντα στα οποία θα γίνουν ανατιμήσεις τον Ιανουάριο 2ο23 σε σχέση με τον μήνα Δεκέμβριο 2022. Αναλυτικά:

  • Γαλακτοκομικά: Η τιμή τους θα αυξηθεί κατά  10%
  • Τυροκομικά: Οι τιμές τους θα σημειώσουν αύξηση έως 10%
  • Λάδι: Η τιμή του θα καταγράψει αύξηση της τάξεως του 10%
  • Άλευρα: Η τιμή τους θα αυξηθεί κατά 8%
  • Όσπρια: Η τιμή τους θα σημειώσει αύξηση της τάξεως του 8%
  • Ζυμαρικά: Η τιμή τους θα αυξηθεί κατά 8%
  • Μαργαρίνες βούτυρα: Οι τιμές τους θα αυξηθούν έως και 10%
  • Κρέας:  Η τιμή του θα αυξηθεί κατά  10%

Για το θέμα των ανατιμήσεων στα βασικά προϊόντα μίλησε ο Πρόεδρος ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτη στο Open. «Δεν είναι θέμα προβλέψεων, αλλά είναι η πρόθεση της βιομηχανίας. Η βιομηχανία έχει ενημερώσει τους πελάτες ότι μέσα στο Γενάρη θα υπάρχουν αυξήσεις στα προϊόντα που θα αγγίξουν και το 10% εάν συνεχιστεί η ακρίβεια στα καύσιμα και στο ρεύμα, διότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί καθώς επιμέρους έχει απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της ακρίβειας και των αυξήσεων», τόνισε.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως «εντός των ημερών θα δούμε εάν οι προθέσεις επαληθευτούν και υπάρξουν οι αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.