Quantcast
Το μεταφορικό ισοδύναμο στο επίκεντρο της συνάντησης Σαντορινιού με εκπροσώπους Επιμελητηρίων νησιών - enikonomia.gr
share

Το μεταφορικό ισοδύναμο στο επίκεντρο της συνάντησης Σαντορινιού με εκπροσώπους Επιμελητηρίων νησιών

δημοσιεύτηκε:

Η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από 01/07/2018, που βρίσκεται στην τελική φάση της διαβούλευσης, αποτελεί το αντικείμενο της συνεργασίας του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού με τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).

«Βασιζόμαστε σε σας, στον θεσμικό σας ρόλο και στην εμπειρία σας. Τα επιμελητήρια είναι η αιχμή του δόρατος σ’ ότι αφορά τις επιχειρήσεις γιατί είναι η καρδιά της αγοράς» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη 17/05 με αντιπροσωπεία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό αρκετές από τις προτάσεις – επισημάνσεις υπομνήματος αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου από τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και τις μελετούν οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να ενσωματωθούν στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο.

« Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του υπουργείου και των άλλων φορέων για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών της πατρίδας μας. Γι’ αυτόν τον λόγο ελπίζουμε ότι ο ΕΟΑΕΝ θα συμμετέχει θεσμικά στις διαβουλεύσεις για όλο το επιχειρηματικό μέρος της εφαρμογής του νομοσχεδίου, όπως επίσης σε όποιες επιτροπές λειτουργήσουν στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για ένα νέο ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα με θέμα τις προδιαγραφές του μηχανισμού πληρωμών για τις επιχειρήσεις και κοινό στόχο να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πιλοτικό πρόγραμμα για το μεταφορικό ισοδύναμο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.