Quantcast
Τράπεζες: Αλλάζουν οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών-Τι θα ανακοινωθεί σήμερα - enikonomia.gr
share

Τράπεζες: Αλλάζουν οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών-Τι θα ανακοινωθεί σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται μείωση χρεώσεων για ανάληψη  μετρητών από ΑΤΜ  άλλης τράπεζες. Όπως  αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” η πολυαναμενόμενη απόφαση  της Επιτροπής  αναμένεται να φέρει μείωση των χρεώσεων που επιβαρύνουν την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ  διαφορετικής τράπεζας από αυτήν στην οποία στην οποία τηρούμε τον τραπεζικό  λογαριασμό  μας.

Αν και οι μειώσεις δεν θα  είναι οριζόντιες  εκτιμάται ότι θα επιφέρουν μια ελάφρυνση  στις εν λόγω χρεώσεις  της τάξεως του 25%-30%. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η συνολική επιβάρυνση που έχει ένας όταν κάνει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τράπεζας  διαφορετικής από αυτήν στην οποία  έχει τον λογαριασμό του και η οποία σήμερα κυμαίνεται από 2,60 ευρώ  έως 3,75 ευρώ ανάλογα με το ποια  είναι η τράπεζα -εκδότρια της κάρτας  και η τράπεζα  στην οποία ανήκει το ΑΤΜ που χρησιμοποίησε, η χρέωση θα υποχωρήσει κάτω από τα 3 ευρώ.

Η απόφαση αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υπόθεση των χρεώσεων θα προβλέπει πρόστιμα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Οι σχετικές  ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν σήμερα  από την ίδια Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και από τις ίδιες τις τράπεζες. 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.