Quantcast
Τσιλίδης: Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει 2 εκατομμύρια επιπλέον Ρώσους το 2016 - enikonomia.gr
share

Τσιλίδης: Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει 2 εκατομμύρια επιπλέον Ρώσους το 2016

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει το 2016 τουλάχιστον 2 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες από τη Ρωσία, μετά το πάγωμα των πτήσεων από αυτή προς την Τουρκία και την Αίγυπτο, δήλωσε στο Reuters ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA), Λύσσανδρος Τσιλίδης, προσθέτοντας ότι η Αθήνα σχεδιάζει να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης βίζας για τους Ρώσους.

Σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο, η κυβέρνηση της Αθήνας συμφώνησε σήμερα να απλοποιήσει τη διαδικασία αιτήσεων για την έκδοση βίζας από τους Ρώσους και να αυξήσει τον αριθμό των αδειών βίζας με βιομετρικά στοιχεία που θα μπορεί να εκδίδει το προξενείο στη Μόσχα.

Εάν η πρόβλεψη αυτή επαληθευθεί, η Ελλάδα μπορεί να έχει 2 δις. ευρώ πρόσθετα έσοδα από τον τουρισμό, που αντιστοιχεί στο 1,1% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Η Αίγυπτος και η Τουρκία ήταν οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί για τους Ρώσους το 2014, με συνολικά 7 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ η Ταϊλάνδη ήταν στην τρίτη θέση και, σε μικρή απόσταση, στην τέταρτη θέση η Ελλάδα.

Η Τουρκία είχε έσοδα περίπου 3 δις. δολαρίων από τους Ρώσους τουρίστες πέρυσι, με τον αριθμό των τουριστών να υπερβαίνει τα 4,5 εκατομμύρια.

«Ο στόχος για 2 εκατομμύρια επιπλέον Ρώσους τουρίστες το 2016 είναι εφικτός, με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία και την Αίγυπτο», δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, προσθέτοντας ότι αυτό προϋποθέτει τη γενναία χαλάρωση της διαδικασίας έκδοσης βίζας για τους Ρώσους από τις ελληνικές Αρχές.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε στο Reuters ότι ο τουριστικός κλάδος πρέπει να διατηρήσει τη στρατηγική τους και να μην άγεται από μία ευκαιρία, που φαίνεται βραχυπρόθεσμα και η οποία θα μπορούσε να διαψευσθεί σε περίπτωση διπλωματικής επαναπροσέγγισης. «Έχουμε δει αυτό το παιχνίδι και πριν… Κάτι συμβαίνει και (η κρίση) λύνεται και τότε τι κάνεις; Αλλάζεις και πάλι τη στρατηγική»;

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.