Quantcast
Τσίπρας: Πρώτο μέλημα να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση εντός του Νοέμβρη - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Πρώτο μέλημα να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση εντός του Νοέμβρη

δημοσιεύτηκε:

«Αυτή η Βουλή παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αυτή η τετραετία θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση και ανάκαμψης της οικονομίας, η τετραετία για τις μεγάλες τομές και της ρήξης που χρειάζεται η κοινωνία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πρώτος στόχος είναι εντός του Νοεμβρίου να λήξει η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης ώστε ως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

«Εφικτό να βγούμε στις διεθνείς αγορές δανεισμού το 2017»

Επεσήμανε πως η οικονομία είναι εφικτό να γυρίσει σε θετικό πρόσημο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 και στις αρχές του 2017 να ανακτήσει η χώρα την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές δανεισμού, αλλά με σταθερότητα, διάρκεια και χαμηλά επιτόκια».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ άρχισε να καταρρέει τον Αύγουστο του 2014 όταν επιχειρήθηκε για «λόγους επικοινωνιακούς να στηριχθεί η προπαγάνδα του success story και του ότι θα βγαίναμε από τα μνημόνια και θα επιστρέφαμε στις αγορές. Δε βγαίνεις όμως στις αγορές με χρέος που αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ και με απαιτήσεις υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, ούτε με χαμηλούς δείκτες ανταγωνιστικότητας, ούτε και όταν έχει κανείς ανοίξει πληγές στην κοινωνική συνοχή χωρίς να κάνει τίποτα για να τις επουλώσει».

«Το πρόβλημα για τον τόπο δεν είναι ποιος θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του Τσίπρα»

«Το πρόβλημα για τον τόπο δεν είναι ποιος θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του Τσίπρα, αλλά πώς θα βγει ο τόπος από την κρίση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αναλώθηκε επί τρεις ημέρες σε στείρα και ανερμάτιστη κριτική χωρίς να έχει στρατηγικό σχέδιο».

«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα ότι φορτώσαμε τον λαό με 90 δισ. ευρώ»

Εν συνεχεία προσπάθησε να καταρρίψει το επιχείρημα της ΝΔ πως με τη νέα συμφωνία «φορτώθηκε» ο ελληνικός λαός με 90 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντάς το «προεκλογικό και επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.