Quantcast
Βοήθεια στο Σπίτι: Καλά νέα για τις συμβάσεις των εργαζομένων - enikonomia.gr
share

Βοήθεια στο Σπίτι: Καλά νέα για τις συμβάσεις των εργαζομένων

δημοσιεύτηκε:

Επιτυγχάνεται η μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους δήμους, όπως αυτό προκύπτει από την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που φέρει τον τίτλο «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα».

Με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζεται το ζήτημα που είχε ανακύψει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωνε την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020,  μέρος της οποίας  προέβλεπε πως  η ειδική εμπειρία θα λαμβάνεται υπόψη ως προς το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων, δηλαδή ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.

Η τροπολογία

Η τροπολογί0α προβλέπει πως με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κατανέμονται οι 2.909  θέσεις εργασίας τακτικού προσωπικού της Πανεπιστημιακής, της Τεχνολογικής, της  Δευτεροβάθμι0ας και της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους ΟΤΑ, του πρώτου βαθμού της χώρας. Τα παραπάνω π0ροκηρύχθηκαν σύμφωνα με την  υπ’ αρ. 4Κ/2020 προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και του (τ. ΑΣΕΠ 15) στην οποία εντάσσονται όσοι συμπεριλαμβάνονται στους αντίστοιχους οριστικούς πίνακες των διοριστέων της εν λόγω προκήρυξης.

Οι υποψήφιοι 

Οι υποψήφιοι που είχαν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για τη συμμετοχή στη διαδικασία και περιλαμβάνονταν στους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης και όχι στους οριστικούς πίνακες διοριστέων, προλαμβάνονται σε προσωποπαγείς θέσεις του τακτικού προσωπικού των οικείων δήμων και του ίδιου κλάδου και  ειδικότητας  αντίστοιχης με τη θέση για την οποία υπέβαλαν αίτηση, με ταυτόχρονη όμως δέσμευση της κενής οργανικής θέσης της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας και ανεξαρτήτου  κλάδου.

Αυτό γίνεται:

  • Εφόσον υπάρχει κατόπιν αιτήσεώς τους  στο ΑΣΕΠ που υποβάλλεται σε προθεσμία των 30 ημερών από την δημοσίευση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου  που έγινε στο ΦΕΚ.
  • Και εφόσον:

α) άσκησαν εμπρόθεσμα  την αίτηση ακυρώσεως κατά της συγκεκριμένης προκήρυξης ή υπέβαλαν αίτηση θεραπείας κατά των οριστικών πινάκων των  διοριστέων, ή αίτηση προς το ΑΣΕΠ ύστερα από τη δημοσίευση της ανωτέρω απόφασης του ΣτΕ.

β) η συνολική τελική τους βαθμολογία υπερβαίνει την βαθμολογία του τελευταίου διοριστέου στην αντίστοιχη θέση προτίμησής τους, υπολογιζόμενου του κριτηρίου της ειδικής εμπειρίας  της παρ. 3 του άρθρου 91 του ν. 4583/2018 (Α’ 212) με την επιφύλαξη του κριτηρίου εντοπιότητας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.