Quantcast
Βόλος: Το «κόλπο» εργοδότη για να αφαιρεί από τους εργαζόμενους δώρα και επιδόματα - enikonomia.gr
share

Βόλος: Το «κόλπο» εργοδότη για να αφαιρεί από τους εργαζόμενους δώρα και επιδόματα

δημοσιεύτηκε:

Με τίτλο «Τα δεδουλευμένα στη τσέπη του εργοδότη», η εφημερίδα ” ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” του Βόλου περιγράφει καταγγελία για επιχειρηματία ο οποίος κάθε φορά που καταβάλλει στο προσωπικό  μέσω τραπέζης  είτε δώρα είτε άλλα επιδόματα,  μετά τα παίρνει πίσω.

Στην πραγματικότητα, ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με την καταγγελία, αφού κάνει κανονικά την εκ του νόμου προβλεπόμενη καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους λογαριασμούς μισθοδοσίας, στη συνέχεια απαιτεί από τους εργαζόμενους να του δώσουν τις κάρτες που συνδέονται με τον λογαριασμό. Στη συνέχεια πηγαίνει με τις κάρτες στην Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή και μέσω αυτής (ΑΤΜ) ο ίδιος  σπεύδει να “επιστρέψει”  στον εαυτό του τα χρήματα  που έχει δώσει η επιχείρησή του. Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση φαίνεται να κάνει κανονικά τις καταβολές των επιδομάτων, αλλά μετά οι εργαζόμενοι φαίνεται να επιστρέφουν στην εταιρεία τα χρήματα.

Έτσι ο ίδιος εμφανίζεται  καλοπληρωτής και τυπικός εργοδότης απέναντι στο “κράτος “,  την ίδια όμως  στιγμή το προσωπικό “κλαίει” τα λεφτά που δικαιούται με βάση  τη σύμβαση που έχει υπογράψει,  αλλά και με βάση τα  κατοχυρωμένα δικαιώματα  που έχει από την εργατική νομοθεσία.

Μάλιστα  αρμόδιες πηγές αναφέρουν στην  εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ” ότι επίκειται “βαριά καμπάνα” και ότι πλέον η επιχείρηση  μπαίνει στο  “μικροσκόπιο”,  καθώς  σε αντίστοιχες  περιπτώσεις  η νομοθεσία  προβλέπει ακόμη και λουκέτο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.