Quantcast
Χαρίτσης: Σημαντικός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 - 2020 - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Σημαντικός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 – 2020

δημοσιεύτηκε:

«Τους βασικούς άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020», επισήμανε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσηςστην ημερίδα της Τρίπολης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Πελοποννήσου.

Μάλιστα ο υφυπουργός ανέφερε προς τους Δημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας: «Την ολοκλήρωση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου 2007 – 2013 και ότι ο στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων».

Και συνέχισε τονίζοντας: «Τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται το νέο ΕΣΠΑ: τον κοινωνικό και τον αναπτυξιακό και ότι την παρούσα χρονική περίοδο κεντρική αναπτυξιακή κατεύθυνση αποτελεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας».

«Η νέα προγραμματική περίοδος 2014 – 2020 θα εστιάζει σε μικρά και μεσαία έργα κοινωνικά χρήσιμα και με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα μέσα από σχήματα νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, καθώς επίσης και στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης», τόνισε με έμφαση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.