Quantcast
Χωρίς μεγάλες αλλαγές το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Χωρίς μεγάλες αλλαγές το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Σταθερός έμεινε ο βασικός κορμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς παρέμειναν στη θέση τους οι επικεφαλής των τριών βασικών υπουργείων στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που εμπλέκονται άμεσα με την υλοποίηση του νέου μνημονίου: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπουργός Οικονομικών, ο Γιώργος Σταθάκης υπουργός Οικονομίας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπουργός Εργασίας.

Βασική αλλαγή είναι η αναβάθμιση του Γιώργου Χουλιαράκη, που ήταν αρμόδιος για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, στη θέση του Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος μετακινήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. 

Αναπληρωτής υπουργός, για θέματα φορολογίας, παραμένει ο Τρύφων Αλεξιάδης. Στο υπουργείο Οικονομίας δημιουργήθηκε και θέση υφυπουργού για το ΕΣΠΑ, την οποία αναλαμβάνει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Επίσης, δημιουργήθηκε θέση υφυπουργού Βιομηχανίας, την οποία καταλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη. Υφυπουργός Τουρισμού παραμένει η κυρία Έλενα Κουντουρά.

Με τη διάσπαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δημιουργήθηκε αυτόνομο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με υπουργό τον Βαγγέλη Αποστόλου και αναπληρωτή υπουργό τον Μάρκο Μπόλαρη.

Από τη διάσπαση, επίσης, του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δημιουργήθηκε αυτόνομο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με υπουργό τον κ. Χρήστο Σπίρτζη και υφυπουργό τον Δημήτρη Καμμένο.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο Πάνος Σκουρλέτης και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ο Γιάννης Τσιρώνης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.