Quantcast
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: “Η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να γίνει μια οικογένεια” - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: “Η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να γίνει μια οικογένεια”

δημοσιεύτηκε:

Για τη μαγεία που κρύβει η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης μίλησε η Κατερίνα Κουβέλη στο enikos.gr. Η κυρία Κουβέλη συμμετέχει στη δεύτερη ομάδα Ευρωπαίων πολιτών που συναντιέται αυτό το τριήμερο στη Φλωρεντία, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, με κύριο αντικείμενο την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, τις αξίες και δικαιώματα, το κράτος δικαίου και την ασφάλεια.DVERTISING

Αποστολή στη Φλωρεντία: Ελένη Καραμήτσου

Όπως σημείωσε η Ελληνίδα πολίτης που δίνει το “παρών” σ’ αυτήν την ευρωπαϊκή συνάντηση, “το μαγικό σ’ αυτή τη διοργάνωση είναι να έχεις συναδέλφους από διάφορες χώρες της ΕΕ, να ανταλλάσσεις απόψεις, να δουλεύεις πάνω σ’ αυτές τις ιδέες και τις απόψεις για ένα καλύτερο αύριο, για ένα κοινό καλύτερο αύριο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, νιώθεις ισότιμα με τους συναδέλφους από τις άλλες χώρες”.

Παράλληλα, πρόσθεσε: “Ενώ η ΕΕ ακόμη κινείται σε πολλές ταχύτητες, άλλη κουλτούρα, άλλη οικονομική κατάσταση, άλλη των Ελλήνων, άλλη των Γερμανών, παρ’ όλα αυτά νιώθεις ότι την επόμενη ημέρα αυτό θα αλλάξει και θα γίνει μία ταχύτητα” είπε και υπογράμμισε: “Η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να γίνει μια οικογένεια.

Στο περνάει αυτό έντονα, το επιθυμείς, το προσδοκάς, δουλεύοντας πάνω σ’ αυτό. Είναι μαγικό, πέρα από τη φιλοξενία που είναι φανταστική, και στο Στρασβούργο και εδώ είδαμε πράγματα που ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας, αλλά ακόμη και η τηλεδιάσκεψη που έγινε ήταν μαγική. Συνεργαζόμαστε, είμαστε συνάδελφοι από όλες τις χώρες της ΕΕ. Αυτό είναι μαγικό”.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι μια ιστορικής σημασίας πρωτοβουλία της ΕΕ που στοχεύει να μετατρέψει τις προτάσεις των πολιτών για την Ευρώπη σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για αλλαγή.

Οι προτάσεις των ομάδων πολιτών και οι ιδέες που οι πολίτες υποβάλλουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Διάσκεψης θα αποτελέσουν τη βάση συζητήσεων κατά τις συνόδους ολομέλειας, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των οργάνων της ΕΕ, των εθνικών κοινοβουλίων, των τοπικών και περιφερειακών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.

Η τελική έκθεση τη Διάσκεψης θα καταρτιστεί από ειδική επιτροπή που θα περιλαμβάνει μέλη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή καθώς και άλλους παρατηρητές. Η έκθεση θα συνταχθεί σε συνεργασία με την ολομέλεια και θα λάβει την έγκριση της. Το ΕΚ, το Συμβούλιο και η Επιτροπή θα συνεχίσουν να εργάζονται βάσει των συμπερασμάτων της έκθεσης.

Έχουν οργανωθεί τέσσερις ομάδες Ευρωπαίων πολιτών για να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να σκεφτούν από κοινού το μέλλον που επιθυμούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες αποτελούνται η καθεμία από 200 Ευρωπαίους πολίτες κατόπιν τυχαίας επιλογής, από τα 27 κράτη μέλη. Οι ομάδες αυτές αντικατοπτρίζουν την πολυμορφία της ΕΕ: γεωγραφική προέλευση (ιθαγένεια και αστικό/αγροτικό περιβάλλον), φύλο, ηλικία, κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο και επίπεδο εκπαίδευσης.

Στη Φλωρεντία συναντάται η δεύτερη ομάδα πολιτών που επικεντρώνονται στο θέμα “Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.