Quantcast
Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.: "Πράσινο φως" στην ένταξη Ουκρανίας και Μολδαβίας - enikonomia.gr
share

Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.: “Πράσινο φως” στην ένταξη Ουκρανίας και Μολδαβίας

δημοσιεύτηκε:

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας και της Μολδαβίας.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω ανάρτησής του μίλησε για ιστορική στιγμή τονίζοντας: Αυτό είναι ένα καίριο βήμα στην πορεία σας προς ένταξη στην ΕΕ.

 

“Συμφωνία. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μόλις αποφάσισε να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ για την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ιστορική στιγμή. Σήμερα είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Συγχαρητήρια στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Μάγια Σαντού και τον λαό της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Το μέλλον μας είναι μαζί” ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Προσέθεσε ότι “το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας και είναι έτοιμο να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας, μόλις ληφθούν υπόψη οι εκκρεμείς προτεραιότητες.

Συγχαρητήρια στον γεωργιανό λαό. Μια ιστορική στιγμή στις σχέσεις ΕΕ-Γεωργίας: Το μέλλον της Γεωργίας βρίσκεται εντός της ΕΕ”, έγραψε ο Σαρλ Μισέλ.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που κάνει λόγο για μια καλή μέρα για την Ευρώπη και πως η Ουκρανία και η Μολδαβία αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, λίγο μετά το “ναι των ηγετών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής για την ένταξης Ουκρανίας και Μολδαβίας στην ΕΕ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση των 27 ηγετών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.