Quantcast
FT: Ο Τραμπ καταλαβαίνει τα βάσανα της μεσαίας τάξης - enikonomia.gr
share

FT: Ο Τραμπ καταλαβαίνει τα βάσανα της μεσαίας τάξης

δημοσιεύτηκε:

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει την προεδρία. Αυτό δεν ήταν το Brexit. Υστερούσε σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Μια απίθανη νίκη σίγουρα θα προκαλούσε έκρηξη στον κόσμο», αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Financial Times που φέρει την υπογραφή του συγγραφέα είναι ιδρυτή της SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci.

«Οι σχολιαστές έκαναν το λάθος να αντιμετωπίσουν τον κ. Τραμπ ως απλώς έναν ακόμα πολιτικό ιδεολόγο, αντί για αυτό που ήταν: ένας πραγματιστής επιχειρηματίας που καταλαβαίνει τα οικονομικά κίνητρα καλύτερα από οποιονδήποτε αρχηγό κράτους στη σύγχρονη ιστορία», σημειώνει ο Scaramucci και προσθέτει:


«Η αμερικανική οικονομία έχει πληγεί και το χρέος εξερράγη τα τελευταία 16 χρόνια λόγο των αποτυχιών ιδεολόγων και από τις δυο πλευρές του πολιτικού φάσματος. Ο νεοσυντηρητικός, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Τζορζ Μπους ανέλαβε την προεδρία αποφασισμένος να εξάγει επιθετικά τις αμερικανικές δημοκρατικές αξίες μέσω πολέμων. Ο πόλεμος στο Ιράκ, μια απάντηση σε λάθος κατεύθυνση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσαν τρισεκατομμύρια δολάρια στο έλλειμμα, ενώ αποσταθεροποίησαν ακόμα περισσότερο τη Μέση Ανατολή».


Παράλληλα, αναφέρει: «Οι χρηματαγορές αντιδρούν θετικά στον κ. Τραμπ διότι θα αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αμερική: υπερβολική ρύθμιση, έλλειψη δημοσιονομικής πολιτικής, ένας μπερδεμένος φορολογικός κώδικας, άνισες εμπορικές συμφωνίες.

Η οικονομία των ΗΠΑ πνίγεται από την υπερβολική ρύθμιση από τότε που ξέσπασε η χρηματοοικονομική κρίση, οδηγώντας στην βραδύτερη ανάκαμψη των τελευταίων 80 ετών. Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν πιεστεί από τις απαιτήσεις του Obamacare και οι κοινοτικές τράπεζες έχουν περιορίσει τον δανεισμό λόγω των αυστηρών προβλέψεων του κανόνα Dodd-Frank».




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.