Quantcast
Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Κάστρο εξέφρασε ο Κινέζος πρόεδρος - enikonomia.gr
share

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Κάστρο εξέφρασε ο Κινέζος πρόεδρος

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πρεσβεία της Κούβας στο Πεκίνο για να εκφράσει τη θλίψη του για τον θάνατο του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο. Ο Σι δήλωσε ότι ο Σύντροφος Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας μεγάλος ηγέτης για τον λαό της Κούβας.

Ο Σι είπε ότι επισκέφθηκε την πρεσβεία για να δείξει ότι «το κόμμα, η κυβέρνηση και ο λαός της Κίνας συμπαραστέκονται στο κόμμα, την κυβέρνηση και το λαό της Κούβας σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή».

Χαρακτηρίζοντας τον Φιντέλ Κάστρο ιδρυτή των σινοκουβανικών σχέσεων, ο Σι δήλωσε ότι ο κινεζικός λαός έχασε έναν «στενό σύντροφο και έναν ειλικρινή φίλο». Σημείωσε ότι η Κούβα ήταν η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που απέκτησε διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα και ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα θα εργαστεί πιο στενά με τους Κουβανούς συντρόφους της για να προωθήσει τη φιλία μεταξύ των δύο κομμάτων και των δύο χωρών.

Ο νεοδιορισθείς πρεσβευτής της Κούβας στην Κίνα Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες Ράμος ευχαρίστησε τον Κινέζο πρόεδρο εκ μέρους του κόμματος και της κυβέρνησης της Κούβας και του Ραούλ Κάστρο, του πρώτου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Δήλωσε ότι η παρουσία του Σι δείχνει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και το υψηλό επίπεδο των διμερών τους σχέσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.