Quantcast
Αγωγή εναντίον της βραζιλιάνικης Odebrecht σχεδιάζει το Περού - enikonomia.gr
share

Αγωγή εναντίον της βραζιλιάνικης Odebrecht σχεδιάζει το Περού

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, δήλωσε χθες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει αγωγή εναντίον της βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρείας Odebrecht αξιώνοντας την καταβολή αποζημίωσης μετά την παραδοχή της ότι πρόβαινε σε δωροδοκίες προκειμένου να εξασφαλίζει δημόσιες συμβάσεις στη χώρα των Άνδεων.

Η Οντεμπρέχτ –η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής– παραδέχθηκε στο πλαίσιο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού της με τις αρχές των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο ότι δωροδόκησε με εκατομμύρια δολάρια κρατικούς λειτουργούς σε 12 χώρες.

Αυτό ώθησε την κυβέρνηση του Περού να ανακοινώσει την Τετάρτη ότι η εταιρεία θα αποκλειστεί από κάθε μελλοντικό δημόσιο διαγωνισμό στη χώρα.

«Αναλύουμε διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Αναμφίβολα αυτή είναι μια από αυτές, αλλά θα πρέπει να τις μελετήσουμε μία προς μία», ανέφερε ο Κουτσίνσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξής που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RPP, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ασκηθεί αγωγή εναντίον της Οντεμπρέχτ.

«Σε διαφορετική περίπτωση θα μπούμε σε ατελείωτες δικαστικές διαδικασίες με τρομερές περιπλοκότητες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Οντεμπρέχτ, που δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές μέχρι στιγμής, εξασφάλισε δημόσιες συμβάσεις ύψους σχεδόν 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Περού την τελευταία δεκαετία, ενώ μοίρασε 29 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες κατά τη διάρκεια της περιόδου από το 2005 ως το 2014, σύμφωνα με τον συμβιβασμό ο οποίος συνομολογήθηκε στις ΗΠΑ. Η λειτουργία της Οντεμπρέχτ στο Περού άρχισε το 1979. Επρόκειτο για την πρώτη φορά που δραστηριοποιήθηκε εκτός της Βραζιλίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.