Quantcast
Ο Τουσκ δεν μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Πολωνίας για την επανεκλογή του - enikonomia.gr
share

Ο Τουσκ δεν μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Πολωνίας για την επανεκλογή του

δημοσιεύτηκε:

Ο Πολωνός πρώην πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπολογίζει στην υποστήριξη της Πολωνίας για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

Ο Τουσκ, επί πολλά χρόνια πολιτικός αντίπαλος του Κατσίνσκι, δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα πως είναι έτοιμος για μία δεύτερη θητεία και πως απολαμβάνει ευρείας υποστήριξης μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα ψηφίσουν για την υποψηφιότητά του την ερχόμενη εβδομάδα.

“Ο Ντόναλντ Τουσκ είναι ένας πολιτικός που παραβιάζει τους στοιχειώδεις κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι σε συνέντευξη Τύπου.

“Κάποιος που παραβιάζει τέτοιους κανόνες απλώς δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπολογίζει στην υποστήριξή μας – ή στη μη αντίθεσή μας”, είπε ο Κατσίνσκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Πολωνία μπορεί ακόμη και να καταψηφίσει την υποψηφιότητα του Τουσκ.

Ο Κατσίνσκι θεωρεί πως ο Τουσκ είναι “ηθικά υπεύθυνος” για τον θάνατο του αδελφού του, του πρώην προέδρου Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία το 2010, όταν ο Τουσκ ήταν πρωθυπουργός.

Οι ηγέτες της ΕΕ μπορούν να αποφασίσουν για τον επόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είτε ομόφωνα είτε με πλειοψηφία. Αν επανεκλεγεί, ο Τουσκ θα έχει έναν κρίσιμο ρόλο στις συνομιλίες για το Brexit, όταν η Βρετανία ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να καταστεί η πρώτη χώρα που εγκαταλείπει την Ένωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.