Quantcast
Ζημιές 2 εκατομμυρίων για τα Duty Free στο Ντουμπάι - enikonomia.gr
share

Ζημιές 2 εκατομμυρίων για τα Duty Free στο Ντουμπάι

δημοσιεύτηκε:

Η εταιρία διαχείρισης των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εκτιμά ότι θα χάσει πωλήσεις περίπου 2 εκατ. δολαρίων φέτος από την απαγόρευση μεταφοράς των περισσότερων ηλεκτρονικών συσκευών στις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων ασφαλείας που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, οι επιβάτες στις απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ από αεροδρόμια σε οκτώ κυρίως μουσουλμανικά κράτη, ανάμεσά τους τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαγορεύεται να μεταφέρουν μαζί τους στην καμπίνα ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο.

«Εκτιμούμε ότι η απαγόρευση θα μας κοστίσει περίπου 2 εκατ. δολάρια σε έσοδα για το χρόνο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Dubai Duty Free Ραμές Τσιντάμπι σε δήλωση που απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters.

Η εκτίμηση βασίζεται στις πωλήσεις ηλεκτρονικών συσκευών σε επιβάτες πτήσεων προς τις ΗΠΑ, εκτός κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, για το 2016 και στην υπόθεση ότι η απαγόρευση διαρκέσει έως τα τέλη του έτους. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι η απαγόρευση ισχύει μέχρι νεοτέρας, αναφέρει το ΑΠΕ.

Πέρυσι η Dubai Duty Free είχε συνολικές πωλήσεις 1,85 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε ο Τσιντάμπι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.