Quantcast
Τι απαντούν οι ολλανδικές Αρχές στους Ελβετούς για την έρευνα φοροδιαφυγής - enikonomia.gr
share

Τι απαντούν οι ολλανδικές Αρχές στους Ελβετούς για την έρευνα φοροδιαφυγής

δημοσιεύτηκε:

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν ενέπλεξαν τις αρχές της Ελβετίας στην έρευνά τους για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω κρυφών τραπεζικών λογαριασμών επειδή στους υπόπτους δεν περιλαμβανόταν κανένας Ελβετός πολίτης.

Νωρίτερα, η Ελβετία διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή δεν μετείχε στην έρευνα που ξεκίνησε η Ολλανδία και στην οποία ενεπλάκησαν η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστραλία και η Eurojust, η Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας.

Η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ολλανδίας (FIOD) διευκρίνισε ότι μολονότι έλαβε πληροφορίες για περίπου 50.000 κρυφούς λογαριασμούς σε μια ελβετική τράπεζα “δεν έλαβε πληροφορίες για κατοίκους της Ελβετίας”.

“Αν οι ελβετικές αρχές επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες για την έρευνα, εμείς, οι άλλες εμπλεκόμενες χώρες και η Eurojust είμαστε πάντα πρόθυμοι να το συζητήσουμε μαζί τους”, προστίθεται στην ανακοίνωση της FIOD σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελικές αρχές της Κολονίας, ανακοίνωσαν με τη σειρά τους ότι συνεργάζονται με την Ολλανδία στην έρευνα αυτή, χωρίς να κατονομάσουν την ελβετική τράπεζα στην οποία τηρούνταν οι λογαριασμοί.

Η Credit Suisse, η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ελβετίας, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι συνεργάζεται με τις αρχές που διενεργούν την έρευνα και ότι δέχτηκε “επισκέψεις” στα γραφεία της στο Άμστερνταμ, το Παρίσι και το Λονδίνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.